Мъри не се спира – обвини Тити за провалите на Левски, идвал му „too much“

152
Готов ли е Левски

„Константин Папазов често е бил съветник и управляващ в нашия клуб. Аз казах моето мнение защо Левски пропадна – заради съветници и лошо управление. И двете неща важат за него“. Това заяви треньорът на Левски Станимир Стоилов относно конфликта с Тити Папазов.

Наставникът на сините увери, че не е оттеглил искането си за оставката на Тити Папазов като член на Надзорния съвет на клуба. „Понеже забелязвам, че активността от негова страна е добра да се коментира постоянно Левски, моят съвет е да помисли сериозно да се концентрира върху баскетбола. Това е горе-долу същото аз да давам на Папазов или Сашо Везенков акъл как да се прави баскетбол непрестанно всеки ден. Почна да идва too much“, каза Стоилов, цитиран от БГНЕС.

По негови думи, тези 125 000 лева, които Папазов преведе на клуба заради спор с компанията за спортни стоки Macron, „са може би не повече от 5% от това, което е направил зулуми на Левски като съветник на много президенти и изпълнителни директори, на които им вдигаше и паметници тук“.

В края на август Констатин Папазов се оплака, че е бил принуден да подаде оставка като член на Надзорния съвет на футболен клуб Левски. По-късно обаче той оттегли оставката си, след като преведе въпросните 125 000 лв., които бяха неустойка към фирмата за екипировка „Макрон“ заради договор, разтрогнат по вина на Папазов и Наско Сираков.

Папазов имаше водеща роля през лятото на 2020 г. при прехвърлянето на собствеността от тогавашния собственик Васил Божков. Първоначално баскетболният треньор бе изявил готовност той да приеме акциите и да се погрижи за спасяването на Левски. В крайна сметка мажоритарният дял (86,6%) бе джиросан на Наско Сираков, който веднага заяви, че ще даде 35% от този дял на Папазов.

Това обаче така и не се случи и до момента. В началото Папазов помагаше активно за финансирането, като дори веднъж отпусна заем, с който да се платят заплатите на футболистите. Малко по-късно стана ясно, че Папазов всъщност е оперирал със средства на бизнесмена Стойне Манолов, тогавашен собственик на ФК Царско село.

Коментари