Страната на чудесата: Измислиха схема за финансиране на Левски, на която и в Ман Сити ще завидят

2327
Левски договор за спонсорство

Трима бивши собственици на Левски ще помагат финансово на клуба чрез редовни месечни дарения до края на сезона. Става дума за Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Триото притежаваше мажоритарния дял от акциите на клуба в периода юни 2015 – август 2016 г.

Решението бе оповестено от Тонев, който беше и изпълнителен директор на Левски при предишния собственик – Тодор Батков. Самият Батков съобщи преди дни, че е дарил 10 000 лева и е закупил абонаментни карти за себе си и за сина си.

„С Александър Ангелов и Николай Иванов взехме решение да правим дарения на Левски всеки месец до края на сезона. Не желая да коментирам нищо повече, включително и за какви суми става въпрос. Сега е моментът всеки, който обича Левски, да помогне както може“, каза пред БТВ Иво Тонев.

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев пък разкри, че именно Ангелов е най-крупният дарител от началото на кампанията. Той се е включил в акцията за спасяването на клуба със 140 000 лв. Това е почти половината от общата сума, събрана до момента от дарения. Към 21 часа в сряда тя е 263 888 лева, като 143 хиляди от тях отидоха за вноската към НАП за февруари.

Коментари