Реална опасност – мачът на Левски остава „на тъмно“

217
Хамрун Спартанс Левски

Голяма е опасността първият двубой между Хамрун Спартанс и Левски от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите да остане на „тъмно“. Проверка на „Тема Спорт“ установи, че до вчера нито една българска телевизия не бе обявила, че ще предава срещата от малтийската столица Ла Валета. Мачът е утре от 20:30 часа, като от УЕФА взеха решение срещата да започне половина час по-рано от предвиденото 21:00. Днес по всяка вероятност ще стане ясно дали двубоят ще бъде излъчен по някоя от родните телевизии. От европейската футболна централа преди това размениха и домакинствата на двата тима.

До момента срещите на Левски срещу ПАОК в Лигата на конференциите бяха предавани от Диема Спорт 2. В момента компанията Нова Броудкастинг Груп, която притежава канала, води преговори за взимането на правата за първия мач и е голяма вероятността да се стигне до положителна развръзка едва през днешния ден. До вторник в програмата на телевизията фигурираше, че ще бъде излъчено повторение на втория двубой между двуглавите орли и сините на „Тума“. Реваншът на стадион „Георги Аспарухов“ на 11 август ще бъде предаван пот Диема Спорт 2. Вчера един от каналите на компанията предава домакинството на Лудогорец на хърватския гранд Динамо Загреб, а утре ще излъчи и домакинството на ЦСКА на ирландския Сейнт Патрикс.

Вече стана ясно, че Левски ще гостува на Хамрун Спартанс на националния стадион „Та Кали“ в малтийското селце Атард, намиращо се в центъра на остров Малта. Интересно е, че тревата на съоръжението е хибрид между естествена и изкуствена. В нея има подсилващи синтетични влакна. Обикновено такава настилка се използва за ръгби, футбол в клетка и крикет. Тя е удобна и за различни събития и концерти, на които трябва да се инсталира сцена. Капацитетът на стадиона е от 17 000 седящи места.

Коментари