Христо Йовов: Делио Роси пое отбора в движение, но през втория полусезон място за оправдания няма да има

1837
Христо Йовов проговори за Левски

Един от емблематичните футболисти на Левски през новия век – Христо Йовов даде интервю, в което говори за случващото се в клуба в последно време. Бившият спортен директор на „сините“ коментира поражението на тима от малтийския Хибърниънс в контрола.
Бижутера даде мнението си за двете нови попълнения на столичани до този момент – Аймен Белаид и Станислав Костов, а също така сподели и дали новият силен човек на „Герена“ Асен Букарев ще успее да се справи с голямата отговорност, която е поел. 
Йовов заяви също, че през пролетта Делио Роси няма да има място за оправдания при негативен развой на сезона за 26-кратните шампиони. Бившият футболист взе отношение и по решението на Левски да издигне Борислав Михайлов за нов мандат начело на БФС.Роси и Русев играят доста интересен мач: Левски седмици наред се бори за подписите на играчи, които са изскочили от храстаИнтересен мач играят Делио Роси и Спас Русев. Свидетели сме на дълги разигравания, като никой не рис…Jan 25 2018bgsport.net
левски

– Г-н Йовов, следите ли как протича зимната подготовката на Левски в Малта?
– Няма как да съм запознат отблизо с нещата. Гледах само репортаж от победата с 3:0 над Волфсбергер и не мога да дам някаква точна оценка на отбора, основно в игрови план.
– „Сините“ загубиха с 3:0 от малтийския Хибърниънс. Треньорът Делио Роси явно показа, че тези резултати в проверките не го интересуват. В същото време обаче не е нормално отбор като Левски да губи с такъв резултат от подобен тим….
– Този мач и резултатът може да се разгледат по няколко начина. Левски е в подготвителен период и тази контрола може да е в момент, в който футболистите са много натоварени и изморени. Това е нормално. В този случай може да се получат такива неща. Именно поради тази причина в първите контроли не могат да се вадят някакви генерални изводи за състоянието на отбора. От друга страна, като привърженик на Левски е малко неприятно, когато отборът губи толкова тежко и от такъв противник, пък било то и в контрола.

– Левски привлече двама нови играчи до момента – Аймен Белаид и Станислав Костов. Смятате ли, че двамата ще успеят да вдигнат нивото на отбора?
– Специално Аймен го познавам доста добре. Той дойде за първи път в Левски докато аз бях директор в клуба. Смятам, че е качествен футболист. Сигурен съм, че ще помогне на отбора. За Станислав Костов имам преки впечатления. В него имаше много потенциал. Кариерата му не се разви по начина, по който започна. Дано сега това е втори старт за него или едно ново начало, в което да покаже истинските си качества.
– Асен Букарев заема длъжност подобна на вашата от преди няколко години. Какво е мнението ви за свършеното от него до момента и като цяло смятате ли, че ще успее да се справи с поставените му задачи?
– Това са неща, които могат да се коментират във времето. Аз познавам Букарев достатъчно добре. Знам неговият капацитет и умения. Смятам, че може да се справи, но в България не само тези качества са достатъчни, за да се свърши работа. Дори да притежаваш качества да ръководиш отбор като Левски, не всичко зависи от теб.

– Предстоят 5 мача на Левски срещу ЦСКА. Доколко тези дербита и особено мачовете за Купата на България могат да се окажат определящи за бъдещето на Делио Роси и Асен Букарев? Пореден сезон без трофей за Левски най-вероятно ще означава нова смяна на треньор и директор …
– Нека да не бързаме. Възможно е Левски да постигне 5 победи над ЦСКА и настроението на привържениците, ръководството и всички в клуба да е друго. Аз казах още по време на първия полусезон, че не могат да се правят генерални изводи или да се дават крайни оценки относно работата, която е свършил треньорът. Роси пое отбора в движение. Имаше неща, които не са свързани с неговата работа – провеждане на подготовка, време за опознаване на отбора. Това са неща, които са важни за един треньор. Така че след тази подготовка в Малта и след края на предстоящия полусезон ще може да се коментира по-точно и да се види реално отборът на Левски какво представлява. Предполагам, че и самият треньор има пряка връзка в правенето на трансферите. Общо взето оттук насетне няма да има място за оправдания от негова страна.
– Левски издигна Борислав Михайлов за нов мандат като президент на БФС. Голяма част от феновете обаче не приеха този ход на ръководството. Вашето мнение какво е?
– Това е решение, което, според мен, се взема от най-висок ранг. Сигурно са се водили разговори. Аз специално така смятам, че е правилно. Трябва да се проведат разговори с всички кандидати и евентуално след това да се подкрепи някой от тях. Едва ли това, че определен кандидат е бивш футболист на даден клуб е основателна причина да бъде подкрепен от този клуб. Борислав Михайлов е играл почти само в Левски, но тогава другите клубове, които застават зад него, няма как да имат подобно основание да го подкрепят. Смятам, че това са неща, които трябва да се коментират с кандидатите, да се види програмата им. Трябва да се види най-добрият начин, по който българският футбол ще върви напред. Според мен това трябва да е уверението на всеки един кандидат за президент. То е, но е важно какво прави по въпроса след това.
Виктор ВУТОВ
Източник: topsport.bg
От Левски все още не са предложили нов договор на Васил Панайотов, футболистът обясни каква е ситуациятаПолузащитникът на Левски Васил Панайотов сподели, че ще продължи да се бори за нов договор с клуба. …Jan 25 2018bgsport.net

Коментари