В Сухата река гърмят шампанско! Легендарните братя Цоневи и Краев преподписаха

1259
Цоневи и Краев преподписаха

Борислав и Радослав Цоневи продължиха договорите си с Левски с една година, написаха от клуба.

Двамата са сред основните играчи на тима, като до този момент Боби има общо 52 мача и 11 гола, а Ради 63 мача и 5 гола за първия тим.

Нападателят Андриан Краев също продължи договора си с Левски с една година.

Юношата на „сините“ има до тук 13 мача за представителния тим.

Левски изказва своето признание и благодарност на братя Цоневи и на Андриан, че останаха верни на любимия си клуб в един от най-тежките му периоди и им пожелава много бъдещи щастливи мигове със „синята“ фланелка. Тримата вече са със статут на легенди.

Футболистите на Левски са получили голяма част от дължимите им заплати. Това разкри пък изпълнителният директор Павел Колев след срещата на Надзорния и Управителния съвет на клуба.

„Голяма част от заплатите на сегашните футболисти са изплатени, има още малко. Бивши треньори не влизат в тази графа. С тях тепърва ще се разговаря“, каза Колев.

„По-конкретно трябва да отговори друг за договорите на останалите футболисти. Няма пречка Левски да започне първенството. Имаме необходимия брой професионални футболисти. Спортно-технически как ще седи отборът не е в моята компетенция“, допълни той.

Павел Колев официално напуска клуба от утре. Ето какво още каза той след края на срещата на Надзорния и Управителния съвет на клуба:

„Обсъдихме дневния ред на Общото събрание и текста на поканата, която трябва да входираме. Решихме, че Общото събрания на Левски ще е 31 август от 11:00 часа в Сектор А на „Георги Аспарухов“ на паркинга на втория етаж. Резервна дата 16 септември в случая, че не се събере кворум. До 31 август решихме кой ще изпълнява длъжността изпълнителен директор. Както знаете моето 6-месечно предизвестие изтече. Очаква се аз да бъде отписан утре от Търговския регистър. В понеделник ще знаете името на временно изпълняващия длъжността. Той ще един от членовете на УС. Това е решение до 31 август, когато ще се очаква да има промени в състава“.

„Ако ме питате за лично мнение, Константин Баждеков е най-подготвеният. Аз поемам ангажимент да остана, да помагам до Общото събрание. Който и да е избраният от моите колеги, ще може да разчита на моето съдействие. Ще осъществим плавен преход“.

„Няма съществена промяна по финансите. Може да се обърнем назад и да кажем, че сме обслужили всички задължения към наши бивши футболисти. Левски може да гледа напред. Голяма част от заплатите на настоящите футболисти са изплатени. Бивши треньори на влизат в тази графа. С тях ще се разговаря за споразумения. Ще гледаме спокойно напред и за по-широко сътрудничество с Палмс Бет“.

„Промените в Устава засягат клубната идентичност на Левски. Дават гаранция за дългосрочен клуб – става дума за цветовете на клуба, наименованието на стадиона. Не могат да бъдат променяни без 99% от акционерите“.

„По-конкретно по футболните въпроси трябва да ви отговори друг. Имаме необходимия брой професионални футболисти. Няма пречки. Спортно-технически не е в моята компетенция. Стана дума за нови футболисти, коментирано е. Когато има яснота, ще бъдете информирани веднага“.

„Имах възможност да ви кажа, че не съм аз човекът, който да дава оценка. Тези 2,5 години си ги броя за 20 трудов стаж. Доста турбулентни времена настъпиха. Силно се съмнявам експертите да са били готови за това, което се случи – пандемията, смяната на собствеността. Това са неща, които трябваше в движение да решаваме. Истинско чудо е, че Левски го има. Знаем на кого се дължи. Това е клуб, който има уникална идентичност. Няма аналог в България. Най-лошото е зад гърба ни. Може да се гледа с оптимизъм. След период на стабилизация Левски ще се върне там, където му е мястото – на върха“.

„Разговори със спонсори има. Някои са доста конкретни. Основно търсехме стратегически инвеститор за клуба, както и рекламни партньорства. Това са различни неща. Спрямо рекламните партньорства оценката за свършеното е най-много добър 3.50. Беше извършен огромен обем от работа. Трябва да благодаря с всички, с които работих през това време. Направихме доста презентация, ценови листи. Имаме и нови канали, апликация. Скоро се надяваме и третата генерация на тази апликация да заживее. Посоката с членските карти трябва да бъде продължена“.

„Бъдещето на Левски е добро. Спокоен съм. Смятам, че най-лошото мина. Оттук нататък трябва много работа. Тази работа трябва да се върши от хора, които си получават редовно заплатата и имат експертиза. Левски трябва нови попълнения“, каза Колев.

Коментари