Легенда на Левски: Младите и за пари не могат да играят

701
Цупето

Славният футболист и треньор на Левски Георги Цветков – Цупето вярва, че Славиша Стоянович ще успее при втория си престой на „Герена“.

„Предишният път той положи добри основи и имаше хубави резултати. Отборът показа добра игра, която се харесваше на публиката. Вярвам, че и сега ще успее, макар че ситуацията е доста по-различна.

За един-два месеца отбор не се прави. Ще му е нужно време. Сега идва труден период. Не му беше лесно и на Гошо Тодоров – всичко се правеше в движение, селекцията, подготовката. А все пак и условията, най-вече като финанси се отразяват. Вече всичко е комерсиално.

Стоянович сега ще работи със съвсем различен калибър играчи, но пък преди година като имаше повече пари, и какво от това?! Хубаво е, че Левски се обърна към школата. Защото едно време около 80% от отборите бяха изградени от играчи, излезли от ДЮШ. За съжаление школите и най-вече децата не са това, което бяха едно време. В Левски и ЦСКА се иска да си първи, да печелиш Купата и да играеш в Европа. Това е тяхната визитна картичка. Лошото е, че младите дори и за пари не могат да играят. Не са характери, няма я улицата, а тя изгражда и калява. Защото в тази игра трябва да си мъжки характер. Сега на младите почти всичко им е на готово“, заяви 73-годишният Цветков.

Коментари