Черната година за Левски: На „Герена“ погребаха 7 легенди

2203

Новината за смъртта на легендата на Левски Сашо Костов покруси цяла футболна България. Един от най-големите футболисти в историята на „сините“ си отиде на 81-годишна възраст, а за жалост в Левски има защо да не искат да си спомнят изминалите малко повече от 365 дни.Синя България потъна в скръб: Почина един от най-великите футболисти на ЛевскиЛегендарният футболист на Левски Александър Костов почина на 81-годишна възраст. Преди седмица бивши…Apr 15 2019bgsport.net

Само от края на 2017 година досега „сините“ изпратиха в последния им път седем легендарни имена.

В последните дни на 2017 година на 68 години се спомина Иван Стоянов-Типеца. След това дойде февруари 2018, в който се сбогувахме с трима незабравими футболисти. Първо на 19 февруари почина Павел Панов на 67-годишна възраст, а след по-малко от 24 часа смъртта застигна и бранителя Георги Марков, който издъхна на 46 години.

На 26 февруари на 70-годишна възраст почина друг легендарен „син“ футболист – Меци Веселинов.
През януари 2019 година България се сбогува с Иван Вуцов, който ни напусна на 79-годишна възраст. Две седмици след него друг легендарен играч – Александър Манолов, почина на 75 години.
И днес дойде ред на Сашо Костов.

Спортен клуб Левски също понесе загуби – дългогодишният състезател по хокей на лед на Левски-Спартак Георги Величков-Кебапа почина на 71-годишна възраст, а борецът Асен Милев също вече не е между живите.
През този период феновете на Левски се простиха и с няколко знакови имена от агитката. Атанас Радков- Свинчо, Петко Ленков-Бай Петко Хулигана, Николай Нинов-Тубата си отидоха от този свят в съшия период.Нов закон във футбола ни: Не може да се радваш, ако вкараш гол на ЛевскиКозмин Моци не е с ореол на терена. Румънецът не е и най-обичаният футболист в България, както каза …Apr 15 2019bgsport.net

Коментари