Разпад! Четвърти чужденец избяга от Левски за седмица

962
чужденец Левски

Съставът на Левски се стопява с бързи темпове, след като още един чужденец напусна. Според Dsport, мароканецът Фейсал Рерас вече се е разделил с клуба. Причината е ясна – неполучени заплати.

Той пристигна в клуба в началото на февруари като свободен агент от мароканския Мулудия Ойда и това означава, че от идването си насам (3 месеца) не е взимал възнаграждение. През това време той записа 8 мача. Все още не е обявено официално по какъв начин Рерас ще прекрати договора си, който бе до лятото на 2022 г. – дали по взаимно съгласие или по вина на клуба, което ще увеличи и без това големите задължения на Левски.

Рерас стана четвъртият чужденец, който напуска клуба от миналия четвъртък насам заради финансовата криза и натрупаните задължения към играчите. Преди него това сториха иракският национал Ребин Сулака, френският защитник Тома Даске и ганайското крило Насиру Мохамед.

Това означава, че само за 7 дни чуждестранните играчи в Левски са намалели точно наполовина – от осем на четирима. Засега в отбора остават хърватският вратар Звонимир Микулич, испанецът Начо Мондалве, босненецът с швейцарски паспорт Драган Михайлович и мароканецът Билал Бари. За последно обаче има неофициална информация, че също планира да напусне.

Собственикът на клуба Наско Сираков бе обещал да говори тази седмица за състоянието на Левски, но до момента не е обявена негова пресконференция.

Коментари