Сираков попари „сините“ надежди – без златен дъжд от „Юнайтед Груп“

786
наско

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков заяви, че към момента смяна на собствеността на клуба не стои на дневен ред, предава Топспорт.

Както е известно от месеци се говори, че „сините“ са пред придобиване от страна на „Юнайтед Груп“ и „Спорт Републик“. Според боса на „сините“ обаче промяна в собствениците не е актуална тема.

„Смяна на собствеността на този етап не стои на дневен ред“, каза Сираков по време на пресконференция днес.

„Ако на някой му минава през главата, че водя тайни преговори и договорки за Левски, значи много малко ме познава. В момента, в който има какъвто и да е разговор за собствеността на Левски, цялата синя общност ще бъде информирана. Затова казах, че не стои на дневен ред. Ние се готвим за зима, а ако дойде лято, добре е дошло“, обясни Сираков.

Сираков стартира новата кампания „Аз съм Левски“

Освен това Сираков даде началото на новата кампания за членските карти на отбора „Аз съм Левски“. Босът на „сините“ заяви, че това е била една от основните задачи на клуба. Това е трета поред инициатива, като според Наско това най-лесният начин на всеки левскар да се присъедини към семейството на Левски.

„Искам да ви кажа, че този проект го чувствам като личен проект. Това бе една от основните задачи, които поставих преди две години и половина – да възобновим членските карти. Мисля, че това е от най-лесните начини всеки един левскар да се присъедини към огромното синьо семейство и мисля, че успяхме. Затова с огромно удоволствие поставям началото на подновяването на членските карти“, каза Сираков.

Иво Ивков: Левски е в период, в който може много бързо да тръгне назад

Изпълнителнят директор на Левски Иво Ивков също говори на пресконференцията на „Герена“, която даде старт на кампанията „Аз съм Левски“.

„Откриваме третата поред кампания „Аз съм Левски“. Измина точно година от старта на предходната кампания, която се увенча с добър успех. Това съвпадна и с началото на моята работа като изпълнителен директор на клуба. Година изпълнена с огромни предизвикателства и през която свършихме много – това е очевидно, без да навлизаме в детайли. Говоря и в спортно-технически аспект, и за надграждането в административен и финансов план. В същото време, поради тежкото наследство, което заварихме, клубът все още не може да се каже, че е напълно спасен. Затова с апел към всички левскари, искам да кажа, че тази кампания ще бъде тест за несломимостта на левскарския дух.

Наред с другите ни инициативи, трябва да направим решителни крачки за финансовото спасение и стабилизиране на клуба. Тази кампания ще бъде и вот на доверие как се е управлявал клубът през последната година. Кампанията ще бъде насочена в услуга на притежателите на членски карти, благодарение на новите ни партньорства. Искам да благодаря и на утвърдените ни партньори. През последната година показваме, че при правилно управление този клуб може да се самоиздържа в един момент – нека да направим още една крачка, клубът има нужда от своя най-голям капитал – своите привърженици“, заяви Ивайло Ивков.

Създаде се едно измамно впечатление, че Левски вече е спасен финансово, въпреки че ми искаше да се изпъча пред вас и да кажа обратното. Левски е в период, в който може бързо да тръгне назад. Призовавам хората да не губят своя отдаденост на клуба. Нямаме теми табу, готов съм да отговарям за всяка похарчена стотинка през тази година. Преди една година сложихме край на разточителните сделки – както за играчи, така и други в клуба. Дадени интервюта рисуваха светло бъдеще, което също доведе до заблуда. Клубът изобщо не е спасен, алармирам за това. Погасихме належащите задължения. Имаме броени дни да постигнем нови договорености и да започнем да обслужваме тежкото наследство, говоря за разточително управление през последните повече от десет години, казвам го най-отговорно. Каквото постигнем, това е. Скоро ще разберем какво става с „Юнайтед Груп“. Те имаха ясна декларация“, допълни Ивков.

Коментари