Едри дарители стоят зад Ясен Петров

524
Ясен Петров

В последните дни усилено се говори, че Ясен Петров ще замени Петър Хубчев като треньор на Левски. Причината е, че сините записаха поредица от негативни резултати през пролетния полусезон. Тимът от „Герена“ все още не е спечелил шампионатен двубой през 2020 година – 3 равенства и едно поражение – с 1:2 от Славия. Левски обаче достигна до полуфиналите за купата, след като елиминира Лудогорец с продължения.

От клуба с декларация подкрепиха Петър Хубчев, а след твърденията на Валери Божинов, че наставник, който вече е водил сините, ще ги поеме отново, изпълнителният директор Павел Колев заяви пред Дарик радио: „Не сме преговаряли с друг треньор, още по-малко с Ясен Петров. Поздрави на Божинката“.

Твърди се обаче, че Пловдивския Джанини е с добри позиции пред част от едрите дарители на клуба. Павел Колев разкри, че сред тях са бившите собственици Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов – последният внесе 140 хиляди лева в клубната каса. По времето на шефстването на Иво Тонев на „Герена“ Ясен Петров бе директор на школата на сините, а след това изкара втория си престой като треньор на тима.

В същото време клубът не е близо до подписването на голям спонсорски договор, с който да разреши налегналите го финансови проблеми. Лично премиерът Бойко Борисов заяви, че ако се наложи, тотализаторът ще даде средства за реклама при сините. Този вариант обаче не се харесва на феновете. В управата на тотализатора влязоха бившите играчи, а след това и членове на ръководството на Левски – Гошо Гинчев и Христо Йовов. Министър-председателят преди дни разкри, че е обещал и да бъде направена козирка на сектор А на „Георги Аспарухов“.

Коментари