Краят е близо! Левски само с 200 000 лева в сметката, в края на месеца клубът  приключва с финансите

849
Левски позиция

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че ако не се случи някакво чудо, в края на месеца клубът трябва да приключи с финансите.

„6000 билети са продадени. Това е и много и малко. През последните дни има активизация на феновете. Имахме 1100, сега са 1600“, коментира Колев в интервю за Спортно шоу на Дарик радио.

„Кампания 2020 карти за сезон 2020! Идеята е да поставим конкретна цел на левскарите. Да направим тази бройка абонаментни карти. Идеята е, когато стартира дарителската кампания, тя да бъде към НАП. Да събираме всеки месец по 143 хиляди лева, които да отиват в НАП. Ако искаме Левски да финансово изряден. Докато се изплати цялото задължение, което е в следващите 4 години. Преди година задължението беше над 8 милиона, това са неплатени данъци и осигуровки към държавата. Левски беше под угрозата да не вземе лиценз. Това беше заради задължение 1,4 млн. лева към НАП. Заради това Левски участва в Лига Европа. Започнахме разговори с НАП, подписахме един протокол, но всичко си стои. Левски вече има официално споразумение, по което е задължен да плаща тези 143 хиляди. Текущите задължения също си вървят. Всичко това ако е на лице, Левски е изряден!“

„200 000 лева имаме в сметката. Част от тях ще бъдат похарчени за мача с ЦСКА за организацията. Имаме и редица режийни разходи, като ток и парно. Хоризонтът ни доста къс“, добави той.

„От лотария няма как да влязат пари. Ако не се случи някакво чудо, в края на месеца трябва да приключим с финансите. Работим по вариант за намирането на нови спонсори. Опитваме се, разговаряме с различни компания, които проявяват интерес. Но още няма нищо конкретно. Не изключвам възможността да пълним стадиона на всеки мач, но това няма да помогне кой знае колко. Но това пък може да направи клуба интересен за рекламодатели. Трансфери също са възможни, но на повечето места, прозорецът е затворен. Има само интерес към играчи“, каза още Павел Колев.

Коментари