Италианският бизнесмен Бенедето Манчини даде своя официална пресконференция за намеренията му към собствеността на Локомотив (Пловдив). Административният директор на „смърфовете“ Атанас Узунов и заместник кмета Георги Титюков също присъстваха, като Узунов отправи послание преди да започне пресконференцията. „Като човек, който се е занимавал с много футболна дейност през годините, мисля, че тази среща трябваше да се случи по европейските правила, а не 40 минути преди началото на футболен мач на Локомотив (Пловдив). Това влияе върху и самите ни футболисти“, каза Узунов, след което заговори Манчини.
„Благодаря на всички вас, които сте тук и присъствате. Благодаря на заместник кмета, който присъства. С уважение представям на град Пловдив нашия проект и какво мислим да направим. Можем да представим група футболисти, с която работим в Русия, Швейцария, Италия и други държави. Също така група хора, които предимно се занимават с футбол. Както и един господин Сабин Унела, който е бивш играч на Рома и  представител на националния отбор на Италия. Имаме хора за всички постове, дори мислим да включим и женски футбол“, започна Манчини.
„Разглеждали сме много страни, но решихме да е България, защото сме близки като държави, а и защото искаме да работим със сериозни хора. Българският народ е точно такъв. Пловдив е символ на големи традиции. Затова сме избрали този град и това, което искам да направим тук е същото, което сме направили в други държави. Да направим една професионална структура, да могат да се развиват както играчите така и други хора, които се занимават с този спорт. Не мислим само да доведем хора от Италия тук, но ако създадем това което плануваме в град Пловдив, искаме да вмъкнем и младежи и други неща, с които да бъдем полезни. Искаме да успеят българските младежи, да им покажем по-високо ниво, и да помогнем на самия клуб, за да има той по-добри резултати в националния отбор. За да се направи всичко това е нужно една наистина сериозна структора“, продължи италианецът.

„Където сме представили този проект, винаги работим по един и същи начин. Да правим спорт, да правим култура за спорта. Преди всичко трябва да се стараем да вмъкваме деца, които да развиват спорта, а и момичета също. Затова идваме тук, за да наложим нашия проект. Искаме да започнем да работим сега, за да можем до февруари да постигнем добри резултати“, каза още Манчини.
„Със собственика на клуба преди месец и половина сме разговаряли и той нямаше още намерения да продава, не можеше да даде точен отговор и не знаеше какво да прави. Аз ще направя официално запитване, никой не трябва да направи нещо бързо, срещали сме се още с тима на Верея. Опитаваме да намерим клуб, в който да вкараме тези средства. Може да се направи нова фирма, която да е Пловдив“, допълни бизнесменът.
„Знаем какво е Локомотив (Пловдив) и знаем историята на клуба. Това е един силен отбор и да създадем всичко това е цел за нас. Ние искаме да закупим целия клуб. Ако Крушарски го продава, добре, ако не го продава, няма проблеми. Никой не го задължава, ние сме тук да предложим една дейност, но той си остава собственик сега. Ако той не иска да си продаде клуба, нека си го държи. Ще имаме предложение за него, ако каже “не“ ще кажа много поздрави на Пловдив и ще го направя на друго място. Ако някой иска да направи така, че Локомотив да е важен сега е момента, докато имаме време“, продължи той.

„Моята работа беше да управлявам Латина, за да избегна това тя да изчезне както и стана. За жалост обаче съдът не даде на Латина да съществува. Трябваше да платя шест милиона, които бяха наследство на отбора. Трябваше да платя символични 10 евро, за да ги взема. Показва се, че Латина е фалирала, но моето име няма нищо общо. Федерацията така и не ми помогна, за да си свърша работата.
Ще питаме тепърва какви са задълженията на Локомотив, не знаем специфичните неща в клуба. Някой може да си мисли, че те са даден брой, но това може да се види само когато имаме документи в ръката ни. Запалянковците на Пловдив може да казват нещо, ще питаме и Общината, ще се сътрудничим с нея, но искаме Локомотив да е на интернационално ниво. Ще използваме фондове, с които ще се ангажират тези проекти, които имаме ние“, завърши Манчини.

Източник: БЛИЦ

Коментари