Феновете на Локо (Пд) искат спешна среща с Борисов, бесни са, че държавата строи стадиона на Ботев

1142
локо борисов

Фенклубът на „Локомотив“ Пловдив настоява за спешна среща с министър-председателя Бойко Борисов. Причината за това е, че привържениците на „черно-белите“ не са доволни от това, че държавата е готова да дострои стадион „Христо Ботев“, а за стадион „Локомотив“ не са предвидени средства, предава БТВ.

„Базите в Пловдив са в много лошо състояние. На стадион „Локомотив“ през 2004 година падна цяла трибуна. Веселин Марешки обеща пред 2500 фена да направи трибуна „Бесика“, но не го направи. Затова ще поискаме от премиера, ако не може да стане стадион „Пловдив“, то тогава колкото пари се дадат за стадион „Христо Ботев“, то толкова да се дадат и за стадион „Локомотив“, категорични са феновете на „смърфовете“.

„В сряда бяхме 200 човека с 200 коли. Можеше да блокираме града, но след разговори с полицията решихме да не го правим и да спазим добрия тон. Затова първо искаме среща с Бойко Борисов. Искахме среща между фенове на „Локомотив“, „Ботев“, представители на Общината и държавата, но такава не се състоя“, казаха още запалянковците.

„Ние не сме против да се построи стадион „Христо Ботев“. Нека се знае. Но щом ще се помага на единия клуб, нека се помогне и на другия. Ние не смятаме, че държавата е длъжна на никой. Но щом е решила да обърне лице към спорта, нека тогава да се гледа най-разумното нещо, а именно изграждане на стадион „Пловдив“. Нямаме план, какво ще предприемем, ако не бъдем чути. Много е лесно да блокираме кръстовища и да кажем: „Искаме стадион“. Всичко зависи от желанието на държавата, затова искаме и среща. Кметът каза, че финансирането ще е държавно и той ни препрати към премиера. Да, може да се стигне до протести, защото напрежението ескалира и за това е добре този въпрос веднъж завинаги да се реши“, допълниха феновете на „Локо“.

Коментари