Най-накрая добра вест и за Локо (Пд)! Млад вратар на клуба подписа в Италия, трансферната сума ще бъде определена по-късно

957

Вратарят на Локомотив (Пловдив) Стефан Дафовски от днес се присъедини към новия си отбор Киево (Верона). Роденият през 2000 година пловдивчанин ще тренира с първия отбор на Киево през следващата година и ще играе в отбора до 20 години, наричан Примавера. Първият официален мач на Стефан Дафовски ще бъде срещу отбора до 20 години на Лацио като гост на 9 септември.
Футболистът преминава като аматьор от Локомотив в италианския Киево, като сега италианците ще платят малка сума за играча. През 2018 година, когато талантливият вратар навърши пълнолетие, двата клуба ще дискутират пълната трансферна сума. Отношенията между Киево и Локомотив по този въпрос са оформени в договор, който включва и всички възможности след навършване на пълнолетието на Дафовски. Той ще живее и ще се храни в общежитието на школата на Киево Верона.

До привличането на футболиста се стигна след успешни проби в началото на този месец, когато Дафовски се представи не само на високо ниво с юношите, но и след три дни беше привикан да тренира с мъжете на Киево.
„Много съм щастлив за Стефан и неговото преминаване в Киево , защото това е много добра възможност. Той има качествата, потенциала и силната психика, за да успее в италианския футбол. Сега трябва просто да го покаже, топката е в неговите ръце“, заяви мениджърът Антъни Раво пред БТА.
„Също така искам да благодаря на ръководството на Локомотив, които осъзнават възможността един техен продукт да се докосне до тренировките и мачовете в едно от петте най-силни първенства в Европа. От друга страна, това е добра реклама за школата на Локомотив“, каза още мениджърът.
Стефан Дафовски е вторият талант от школата на Локомотив, който заминава за Западна Европа това лято. През юли към школата на Шефилд Уензди се присъедини нападателят от набор 2001 Ияд Хамуд.

Източник: БЛИЦ

Коментари