Христо Крушарски изби рибата: Дреме ми на макарата, дето ми викат, че съм селско пиянде от Говедарци

1270
Крушарски Левски

След втората поредна загуба в Локо (Пд) отново стана горещо. Още повече, че кризата в тима дойде в навечерието на дербито с Ботев. На „Лаута“ обаче има само един човек, който дава пари и решава кое ще най-доброто за отбора. Христо Крушарски отново не се скри след тежък момент и говорил пред „Меридиан Мач“ по всички теми, свързани с „черно-белите“.
– Г-н Крушарски, ще има ли нови наказания и отстранени играчи след загубата от Славия?
– Не. Ще има конско. Ще се срещна и с феновете, и с отбора и ще си поговорим. Ще има сбирка и на ръководството, защото трябва да изясним по-точно отговорностите на всеки един. Все пак всеки получава по нещичко за работата, която върши. Като в тотото. По-малко, ама всеки тираж. Мисля, че в отбора има 4-5 момчета, с които трябва наистина мъжки да си поговорим и очи в очи да се разберем, че вече ще работим по правилата, които аз налагам. С един от тях вече имахме такъв разговор…
– Имате предвид Дани Кики, има ли шанс той да се върне в отбора?
– Не. Той сам е казал пред целия автобус, че иска да си ходи. Още преди време с него разговаряхме и може да го попитате какво сме си казали. После обяснява какво му били обяснили адвокатите. Щом си мъж, трябва да си мъж докрай.
– Все още обаче продължавате да говорите за Локо като човек, който е отдаден на каузата. Не ви ли засягат писанията в социалните мрежи и форумите?
– Изобщо не ми пука. През макарата ми е, както се казва. Вслушвам се в критиките на хора, с които може да говорим директно и от които мога да взема нещо. След мача със Славия при мен дойде един човек, който каза, че е гледал по телевизията обаче не е издържал и е дошъл да ми каже, че така не може да продължава повече. Говорихме си, вслушвам се в думите му. Всеки греши, но е важно какви поуки ще си направиш. Тия, които пишат за мен, че съм селянин от Говедарци, че съм пияница и какво ли не, няма как да ме засегнат. Аз знам кой съм, откъде съм и какво съм направил. Който застане срещу мен и ми каже: Ей, педал, бъркаш! Ще го изслушам. Тия дето се крият зад разни псевдоними, въобще не ги засича радарът. Вече няколко пъти повторих, че аз магарето в калта не си оставям. Щом съм се хванал с нещо, ще го правя като хората. Да, има и трудни моменти, но бъдете сигурни, че ще си оправя нещата. Малко остава да стъпя на педалите и тогава ще видите… Ясно е обаче, че вече ще става така, както кажа. На 60 години съм и доста неща изядох за тия две години и половина. Но статистиката най-добре показва какво беше, когато дойдох и какви резултати имаше след това. 800 000 лева съм дал само за терените. Зума и Камбуров може да са ми давали заеми, но аз ги върнах, а освен това тези пари стигат само за нафтата в автобуса. Знам, че пипалата са дълги, защото вие по-добре знаете от кога в Локо се говори за интриги.

– Като че ли винаги има такива, но според вас чии са тези пипала?
– Със сигурност има една група в Пловдив, на която не ѝ изнася аз да съм в Локомотив. Само, че къде бяха тези хора, за които съм „селянинът от Говедарци“ преди да дойда и колко пари са извадили те? Да сложат на масата толкова, колкото съм дал аз и да управляват. Плюят и по Галя Топалова, но и тя жената е давала пари за отбора. Който плаща, той поръчва музиката. Като не можеш да си платиш, ще слушаш радио.
– Воин Войнов докога ще бъде треньор?
– Докато аз съм в Локо и той ще е с мен. От доста други отбори ми се обадиха и ми казаха, че не трябва да повтарям техни грешки и да се подвеждам по чужд акъл. Войната ми е приятел и е железен мъж. Не може да си представите какъв човек е. Футболистите са тези, които трябва да се замислят. Стига сме търсили някой друг да ни е виновен. Съдията прави две грешки, много важно. Мачът е 90 минути. Никой не ни е виновен, че не сме си опазили кошарата. Всеки път сме така. Играем три мача, после шест губим. След Нова година ще си стегнем отбора и ще тръгнат нещата. Просто при нас сега има смяна на караула, а в такава ситуация винаги има нужда от обучение.
– Това означава ли, че целите пред отбора ще са по-ниски?
– Целта е същата – Топ 6. Мисля, че достатъчно опит натрупах и знам, че ще се получат нещата. Дойдоха нови футболисти, ще има и други. Нещата полека лека ще се нареждат. Замислил съм сериозни работи и те ще станат! Може да ми смеят, че съм казал, че ще построя стадиона, но аз ще го построя! Помнете ми думата!
– Казахте, че ще имате среща с феновете, но те със сигурност ще ви донесат глоба с поведението си на мача със Славия…
– Този случай не трябва да се преекспонира. Това на терена, не е нито копие, нито желязо, а пластмасова дръжка от знаме. Нямам проблем с агитката. Никой не ме е псувал, като отидох при тях, всичко престана. Вие да сте виждали друг президент да ходи при феновете? За мен не е проблем. Сега нещата ще се успокоят и ще видите, че няма да има ексцесии. Хората трябва да повярват, че наистина имам добри намерения. Направих им трибуна по тяхно настояване, терени построих… Сега общината ми даде дума за базите, за което съм благодарен. Ще направя пет терена и ще видите как всеки ще иска да дойде при нас. Кой бяга от меда? От школата видяхте как Хамуд отиде в Шефилд, вратарят в Удинезе, сега има още две-три момчета, които са много талантливи. Дипломатичен съм и не се бъркам, но според мен трябва да играят младите. Ще загубим два-три мача, но така се изграждат футболисти… Школата започва да работи. Масларя, Гочо и Чаво движат нещата. Те ще са, докато и аз съм в клуба. Разбират от футбол и знаят кой става. Вярвам им.
– Как успяхте да привлечете футболист като Мохамед Муса от Истанбул Б?
– Обади ми се един приятел и ми го предложи и аз казах на Чаво да го вземе. Той е много добър футболист и може да нямаме договор, но и след края на сезона ще си остане наш. Работим с мъжка дума и ще си сътрудничим сериозно с тези хора. Това, че е под наем не значи, че не инвестираме в него с мисъл за бъдещето. Ще дойдат и други футболисти. Дано до Нова година се стабилизираме като отбор, защото имаме на Ривър Плейт да гостуваме в Мар дел Плата за зимната подготовка.

Коментари