На вниманието на лъжците от Лудогорец – ето колко пъти са отлагани техни мачове заради Европа

742
лудогорец отложени мачове

ЦСКА има реален шанс да влезе в групите на Лига Европа, което ще е отлична новина за българския футбол. Едва ли някой се съмнява в това, че „червените“ ще отстранят Б 36 от Фарьорски острови на „Армията“. След това има само един мач до заветната цел. Макар и срещу силния тим на Базел, макар и в Швейцария, шанс има. Защото това е ЦСКА! От клуба искаха отборът им да бъде по-свеж за големия сблъсък и с молба до БФС официализираха желанието си дербито с Локомотив в Пловдив да бъде отложено. Това няма да се случи… Има ли изненадани? Иначе всички се бият в гърдите какви са патриоти.

Лудогорец ще се изправи срещу Динамо (Брест) в мач за място в същите тези групи. В Беларус явно се уважават. Пример за колегиално отношение – там местната федерация взе решение да измести с ден по-рано голямото дерби между БАТЕ (Борисов) и Динамо (Брест). Мачът трябваше да се състои на 27 септември, но вместо това ще се играе на 26-и. Молбата е дошла от Динамо, именно заради двубоя с разградчани. Така, шампионът на Беларус ще има ден повече почивка преди срещата с Лудогорец.

Ако не ме лъже паметта, през 2005-а година, след убийството на тогавашния собственик на Локомотив – Георги Илиев, ЦСКА се съгласи на момента да отложи мача си с този съперник. Сега „смърфовете“ на момента отказаха. Можеше да се намеси БФС и просто да отложи дербито. Но защо да го прави – ЦСКА не е „национална кауза“. Нищо, че е най-успелият ни отбор в Европа с трите си полуфинала и отстраняването на действащи европейски шампиони.

ЦСКА не се оплаква. След като не може – ок. Отборът ще се бори да победи в сгъстения цикъл Б 36, Локомотив и Базел. Въпросът е в отношението. Защото, не само във футбола, в живота колелото се върти и не знаеш кога ти ще имаш нужда от помощ, от съдействие. Явно някои хора това не го разбират.

И Лудогорец не пожела да отложи дербито си срещу ЦСКА. След това беше надигран тотално от „червените“ и се спаси от загуба с късен гол. Надигран от футболистите, които дни по-рано имаха тежък мач в Европа срещу БАТЕ. Докато „орлите“ си почиваха. Извадиха и огромен късмет на жребия – служебно класиране, без игра в един предварителен кръг. Лудогорец не искали техни мачове да се отлагат? Така ли?

Да видим какво показва статистиката на сайта bulgarian-football.com:

– Сезон 2017/2018, Левски (София) – Лудогорец (Разград)
*отложен по молба на Левски и със съгласието на Лудогорец заради участието на двата отбора в евротурнирите;

– Сезон 2016/2017, Берое (Стара Загора) – Лудогорец (Разград)
*мачът не е насрочен при обявяването на другите срещи от кръга, а в последствие е отложен във връзка с участието на Лудогорец в евротурнирите;
*Монтана (Монтана) – Лудогорец (Разград) – отложен;

– Сезон 2013/2014, Нефтохимик (Бургас) – Лудогорец (Разград)
*отложен заради участието на Лудогорец в Лига Европа. Същият мач е отложен и втори път, отново заради участието на Лудогорец в Лига Европа.

Мач между Лудогорец и Литекс за Купата на България пък беше отложен, въпреки че ловчанлии не бяха дали съгладието си това да се случи.

За ЦСКА не може. Сами срещу всички? Нищо, след това успехите са още по-сладки…

Ангел Домусчиев, Топспорт

Коментари