Димитър Димитров без притеснения след жребия за Купата, готов е отново да смени схемата срещу Брага

1914

Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров даде днес пресконференция, на която говори преди четвъртия мач в групата в Лига Европа- домакинство на португалския Брага.
„Надявам се, че победната серия ще продължи. В никакъв случай не се заблуждавам, че мачът ще бъде лесен. Брага вече ни показа своите качества, за мен е един изключително силен отбор. Отборът показва възможностите си и в първенството на Португалия. Виждате, че имат пет победи и един равен в последните си шест мача.
Те играят в едно първенство, за което няма да твърдя, че е по-силно от нашето. Но само фактът, че имат три отбора в груповата фаза на Шампионската лига показва какво е нивото на техния шампионат. И в никакъв случай не трябва да говорим за някакво подценяване или някаква увереност предварително“, заяви Херо.
Относно начина на игра на съперника, Димитров отговори: „Мисля, че отборът на Брага играе с един и същи стил. То е един доста добре изграден, чист дори мога да кажа, стил на игра. Поне мачовете от вътрешния шампионат, които наблюдавам, те играят по един и същи начин. Смятам, че по същия начин ще играят и тук. Колко по-различно ще бъде тук, ми е трудно да кажа, но ще се опитаме да подготвим някаква изненада, тактическа. А до колко ще успеем, ще си покаже след мача. Надявам се да успеем. Дори и да променим схемата, няма да коментирам сега.
Мачът го определям като тежък и труден, както беше там. Не се заблуждавам, че домакинският мач ще бъде нещо по-различно. Нямаме кадрови проблеми, вече имаме шанса да използваме и Мисиджан, който не игра в първия мач.Херо обясни защо реагира толкова бурно срещу бившия си отбор Левски при незачетения гол за ЛудогорецТреньорът на Лудогорец Димитър Димитров коментира ситуацията в 30-ата минута на мача с Левски (2:0),…Oct 30 2017bgsport.net

На Лудогорец се събраха доста мачове, което логично предизвика и питането до колко отборът е възстановен. Ако съдим по резултатите, значи успяваме да ги възстановим. Но ако кажа, че е лесно това нещо, ще излъжа- разбира се. Защото е тежко и трудно след такива физически загуби, които търпим, да успеем да се възстановим до оптимално състояние. Но медицинският щаб, който отговаря за това, се справя перфектно. Наблюдавали сме всички срещи на Брага в тяхното първенство след нашия мач и затова казах, че не изневеряват на схемата си“.
На въпрос на португалски журналист кой има предимство, Херо отговори: „Смятам, че шансовете са 50 на 50. Разбира се, детайлите ще определят изхода на срещата. Който направи по-малко грешки, ще има повече шансове и възможности. Разбира се, важна е концентрацията в определени моменти, важни са и късмет, и шанс.
Нямам практика да обявявам състава. В главата си имам някаква идея, но определено има и дилеми.“
Лудогорец се падна да гостува на ЦСКА на четвъртфинал в турнира за Купата на България, а Димитров коментира така: „Жребий като жребий. Аз го приемам като факт. Тежък, лесен – без значение. Ние трябва да играем срещу всички противници, ако искаме да спечелим Купата. Ако питате мене, би било по-приятно да играем у дома, но това е волята на жребия. Но излизаме, играем, аз не се притеснявам от нищо. Още когато поставяхме целите в началото, се разбрахме, че играем и на трите фронта – и за шампионата, и за Купата и за Лига Европа. А колко ще успеем, ще видим накрая, но нашето желание е да играем във всеки мач с максимални усилия и възможности“.Това е големият победител на Лудогорец! Херо разкри гениалния си ход да смени схемата за мача срещу БрагаНаставникът на Лудогорец Димитър Димитров разясни защо смени схемата на игра за гостуването на Брага…Oct 20 2017bgsport.net

Източник: sportal.bg

Коментари