Без Чинков е така – кошмарна шестица за клоуните на Домусчиев

1353
еспаньол лудогорец

Испанският Еспаньол унизи Лудогорец с кошмарно 6:0 в мач от четвъртия кръг в група Н на Лига Европа. Мелендо откри резултата още в 4-ата минута. В 12-ата минута Рафаел Форстър бе изгонен. В 19-ата минута Луис Лопес удвои. В 36-ата минута Матиас Варгас вкара дузпа, при която Яцек Горалски бе изгонен. През втората част домакините вкараха още три попадения. Разписаха се Виктор Кампусано (52), Адриа Педроса (73) и Факундо Ферейра (76).

За мача толкова! Може само да се спомене, че домакините изпуснаха да вкарат поне още шест гола, като в тази сметка не влизат и трите греди, които уцелиха.

В Каталуня истината лъсна. Голямата претенция на Кирил Домусчиев, че отборът му е над средното европейско ниво, няма никакво покритие. Ама никакво! Над средното европейско ниво може би е Еспаньол. Може би – съвсем с мъничко. А Лудогорец се е превърнал в един екскурзиант по Европа.

И обяснението е съвсем просто. В Европа липсва осигуреният комфорт от българската съдийска мафия. Същата, която е в момента е разследвана под лупа.

В България нямаше да има ранен първи гол срещу Лудогорец във важен мач. Щяха да измислят нещо – засада. Ама то при попадението на Еспаньол в 4-ата минута нямаше засада. Нищо, нищо! Да не би при оня емблематичен гол на Верея в Разград да имаше? Отмениха ли го? Отмениха го! А мачът тогава дори не бе важен, а просто протоколен.

В България нямаше да има първи червен картон за играч на Лудогорец. В България нямаше да има и втори червен картон за играч на Лудогорец. И дузпа нямаше да има. Съмнявате се? Я си спомнете нескончаемите изпълнения на Волен Чинков (и не само), пък тогава пак се съмнявайте!

Ама срещу Еспаньол играли с двама човека по-малко! Че те в България всеки мач го започват с трима в повече!

Истината лъсна. Лудогорец всъщност е един посредствен отбор не само за Европа, но и за България. Болните амбиции на човека с проекта и гнусните аванти на съдийската мафия го държат непрекъснато на повърхността на заблатения ни футбол. Когато обаче се играе в нормална обстановка, оценката е една – отличен (6) за съперника на Лудогорец. А самият Лудогорец дори не е достоен за оценка!

Борислав Хаджиев

Коментари