Кирил Домусчиев и Лудогорец нокаутираха ЦСКА и Левски: Трансфер, който е по-скъп от Първа лига

5448

Като че ли от нищото изскочи трансферът на Игор Пластун в Гент. Само че 3 милиона евро не са нищо, а нещо огромно, при положение, че става дума за защитник на 27 години, който не е дори в разширения списък на Украйна.
Откакто Лудогорец продаде първия си играч – Кайсара, през лятото на 2015 година на Шалке, клубът се превърна в тотален хегемон не само на терена, но и на трансферния пазар. „Орлите“ имат продадени само четирима играчи, но пък на каква цена! От Шалке, Бордо, Аталанта и Гент в касата влизат 20 000 000 евро и това само затвърждава усещането, че мениджмънтът на клуба действа на най-високо ниво и по този пазарен критерий.Преди минути: Лудогорец сложи български помощник на Аутуори, назначението е доста странноРъководството на Лудогорец обяви името на българския специалист, който ще помага на главния мениджър…Jun 8 2018bgsport.net

Само продажбата на Кафу е за 7,5 милиона евро, което е почти колкото всички трансфери на останалите отбори за целия четиригодишен период. Тук дори влиза продажбата на Асприля в Ал Аин за 2,5 милиона евро. Всъщност тази сделка завършва Топ 5, в който така и няма продажба от столичен тим. Странно или не, но Славия бие ЦСКА и Левски по стойност на трансферите на талантите Петко Христов и Калоян Кръстев в Италия. Според медиите на Апенините крайните суми се формират след бонуси за определени мачове.
Още по-абсурдно за „червени“ и „сини“ изглежда, че само последният трансфер на Пластун е за по-голяма сума от всичките им продажби за въпросния период. Собственикът на „орлите“ Кирил Домусчиев си издейства статута пред клубовете от Западна Европа да прави сделки по начина, по който го правят Динамо Загреб или доскоро го вършеха Звезда, Партизан и Стяуа.

Кандидат-купувачите са дресирани, че искат ли футболист от шампионите, не отиват с мисълта, че купуват щайга с ягоди или чувал с картофи.
Безспорно е, че създадената марка е основната причина „орлите“ да продават толкова скъпо играчите. А за да се формира тя, на първо място фактор е участието на отбора в евротурнирите с четирикратните силни представяния в Шампионската лига и Лига Европа. Ключов е и моментът, че разградчани не продават на всяка цена, а само когато получат изгодна оферта. За развитието на отбора е важна и политиката да се трансферират по един или максимум двама играчи на сезон, с което да се избегнат сътресения около състава.
Източник „Меридиан мач“Херо с първи думи след развода с Лудогорец: Хвърлил оставката си секунди, след като му казали товаВече бившият наставник на Лудогорец Димитър Димитров коментира за първи път раздялата си с клуба в е…Jun 6 2018bgsport.net

Коментари