Владислав Стоянов остава в Лудогорец, но срещу по-малка заплата

187
Лудогорец Владислав Стоянов

Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов ще подпише нов договор с клуба. Настоящият контракт на стража е до края на сезона. През пролетта бившият национал се завърна под рамката на първия състав след три години отсъствие. Той се контузи тежко през март 2017-а преди мач на България срещу Нидерландия. Последваха серия от операции и дълг период на възстановяване. Имаше опасност Стоянов повече да не играе. През есента обаче той се появи на терена първо за дубъл във Втора лига, за да си върне увереността.

Стражът вече е получил предложение от ръководството за нов контракт. Според запознати финансовите параметри в него са занижени, но Стоянов е склонен да преподпише, след като ръководството бе лоялно към него в периода на възстановяване. С оглед кризата, която неминуемо ще се отрази и на Лудогорец, Ренан почти сигурно ще бъде продаден. Така старши треньорът Павел Върба ще остане с двама български вратари – Владо Стоянов и Пламен Илиев, на които ще плаща по-малко.

„Има време, ще говорим и за договора, който е до 30 юни. Сега има по-важни неща. Както каза един приятел, ти си един от най-големите каръци – тъкмо се върна на терена, а първенството спря. Дай Боже да имам шанс и здравето да поиграя още 4-5 години. До 37, 38 години мисля, че мога да пазя с лекота. До момента Лудогорец е отборът, който показа най-голямо постоянство и добри игри, за да бъде шампион“, сподели пред БНТ Владислав Стоянов.

„Всички бяхме доста притеснени, когато излезе новината, че господин Домусчиев е заразен, но знаехме, че той е боец и не се предава“, добави стражът.

Нов контракт с Лудогорец ще подпише и Клаудиу Кешерю, който обяви наскоро, че се е разбрал с ръководството. Не така обаче стоят нещата с Вандерсон, който се очаква да продължи кариерата си в Бразилия. Лукоки вече бе освободен. С изтичащи договори са още Марселиньо, Дяков, Манолев и Анисе.

Коментари