Домусчиев потрива доволно ръце! Ето какви пари влизат в касата на Лудогорец от Лига Европа

1216
лудогорец лига европа приходи

Лудогорец елиминира Марибор и се класира за четвърти път в груповата фаза на Лига Европа. Така „орлите“ си гарантираха солидни приходи от УЕФА, като имат шанс да заработят още по-крупна сума. Само за класирането в групите Лудогорец ще прибере 2 920 000 евро. Точно толкова се полага на всеки отбор, стигнал до тази фаза.Между наколенката пред Домусчиеви и безумието да побългариш ШекспирГоляма мъка е спортната Диема, голяма! За всички! И за тези, които я гледат, пък и си плащат за това…Aug 30 2019bgsport.net

Припомняме, че „орлите“ стартираха евроучастието си този сезон в Шампионска лига. От мачовете в Турнира на богатите (срещу Ференцварош) Лудогорец спечели 280 хиляди евро.

В квалификациите на Лига Европа „орлите“ заработиха 260 хиляди евро от двубоите с Валур, 280 хиляди за елиминирането на ТНС, както и още толкова за отстраняването на Марибор.

Сумата дотук е над 3,5 милиона евро. Тя може да набъбне в зависимост представянето в груповата фаза на Лига Европа. Всяка победа там носи 570 хиляди евро, а равенство – 190 хиляди. Завършилият на първото място в групата получава 1 милион евро, а вторият, който също се класира във фазата на елиминациите – 500 хиляди евро.

Коментари