Върба призна: ЦСКА е основен претендент за титлата

282
Лудогорец Павел Върба

Старши-треньорът на шампиона Лудогорец Павел Върба говори пред медиите в официална пресконференция пред началото на подготовката за новия сезон. Специалистът каза, че основните цели на тима през предстоящия шампионат не се различават спрямо тези в предходните години – спечелване на поредна шампионска титла и влизане в групите на Шампионската лига.

„Целите са както всяка година – да станем шампион и да влезем в групите на Шампионската лига. Знаете, че има някои трансфери, но като цяло ще разчитаме на тези, които са в момента в клуба и ще има може би и още нови попълнения. Надявам се играчите, които привлечем да увеличат конкуренцията и класата“, каза Върба.

„Ситуацията за младите футболисти винаги е малко по-трудна, но някои от талантите ще получават шансове за изява. Нямаме такова време както друга година и ще изхождаме от мачовете, които изиграхме и ще разчитаме на това, което практикувахме като цяло“, уверено сподели чешкият специалист.

„Кешерю вече е здрав, Икоко също. Дойдоха двама нови играчи, а ще пристигнат и още. В Лудогорец никой няма сигурно място на терена, така че всеки се бори за позицията си. Трябва да постигнем резултати, при които да сме доволни. ЦСКА направиха доста трансфери, което може би ни подсказва, че ще са ни основен конкурент. Условията при нас са такива, че няма за какво да се борим освен за първото място. Никъде в България няма такава база за подготовка, каквато имаме ние, затова няма да ходим другаде на лагер“, каза наставникът на шампионите.

Коментари