Продължаваме промяната и във футбола! Лют бой за Лудогорец и съдиите в Разград

5812
лудогорец пирин

Два часа след като България най-накрая се сдоби с редовно (и нормално) правителство, нормалността започна да се завръща и в родния футбол.

Пирин отиде в Разград и разпра Лудогорец! 5:3, като до 77-ата минута резултатът беше 4:0 за гостите. Какво по-нормално от това – клуб с важно място в историята на футбола ни, отива и разпердушинва някакъв тим от град, в който любимата игра по традиция е много, ама много, назад в калейдоскопа от интереси на местните.

Нека обаче не се залъгваме – футболният пъзел на нормалността тепърва започва да се реди. Най-пропадналата и омразна прослойка на българското общество, футболните съдии, все още са напълно подвластни на статуквото.

Показа го ясно реферът Васимир Ел-Хатиб и неговата бригада. Първо се опитаха да не зачетат четвъртия гол на Пирин. Сякаш забравили, че има ВАР, решиха да си го дават по старому и вдигнаха засада, която бе покрита с метър и половина от Теризеив. МЕТЪР И ПОЛОВИНА!

Две минути преди края Дяков леко побутна Чибота и Ел-Хатиб отсъди скандална дузпа. СКАНДАЛНА!

Но не им се получи! И вече няма да им се получава! Промяната започна! Бавно, но сигурно! 13.12. може да се окаже една от най-светлите дати в историята ни.

И за футбола, и за България!

Борислав Хаджиев

Коментари