Изкукуригване в Разград: Срещу Лудогорец играели на по 150%

1914
Лудогорец

Отборите в България играели срещу Лудогорец не на 100, а на 150 процента.

Думите са на защитника на Лудогорец Шакил Пинас пред нидерландски медии.

Е, там може и да са му повярвали! Ама ние тук си знаем истината.

На 150% срещу Лудогорец за десетте сезона, когато проектът на Кирил Домусчиев стана шампион, играха комбинирано всички отбори от елита, изключвайки ЦСКА и понякога Левски. Но само понякога.

Пък Пинас можеше да отрони и една дума на колко процента съдиите свирят за Лудогорец. Ако трябва да ги събираме мач по мач за десет сезона – дори математиката не може да улови тази стойност.

Ето пълното изказване на бранителя на „орлите“:

„Дори не можех да мечтая за такова нещо. Наистина играя в топклуб, това е Аякс на България. Когато дойдох тук, се чудех къде ще му излезе краят на всичко. Но сега съм наясно, че съм на правилното място. Чувствам се добре, няма от какво да се оплача. В допълнение – с удоволствие играя в това първенство, въпреки че върху нас има напрежение. Лудогорец все пак спечели титлата в последните 10 години. Затова, ако загубим дори веднъж, всички се питат как е възможно това. Всички искат да ни победят, играят не на 100, а на 150 процента срещу нас. Така е във всеки мач.

През лятото Алън Пардю ме попита дали искам да отида в ЦСКА. Говорих с този клуб, както и с Лудогорец. Взех решението си на база на това как се чувствам. Със сигурност на привържениците на ЦСКА не им е харесало. Защото в някои медии дори имаше информации, че отивам в техния отбор. Обясних на Алън Пардю, че имам чувството, че в Лудогорец ще ми е по-добре. Казах му го, а той ми пожела късмет и успех. Така Пардю ми направи добро, дори и не ми се разсърди.

В Лудогорец съм съотборник с Елвис Ману и Серджио Падт. Живея добре в Разград с нидерландските си съотборници. Елвис е тук година по-рано от нас. Той ни беше като гид. През лятото понякога ходехме във Варна след тренировка. Това е красив град и морски курорт. В Разград няма какво толкова да се прави. Но това също е добре. Причината е, че не се разсейваме от нищо и мислим само за футбол.

Условията са отлични и мога да направя скок в кариерата си. Искам да направя и следваща стъпка и мисля, че е възможно. Вземете например Върджил Мисиджан, който от Лудогорец подписа с Нюрнберг и заигра в Бундеслигата. Това е и моята цел. Аз също бих искал да продължа да се развивам и да отида в по-голям клуб след Лудогорец. Целта ми е да съм в някое от топпървенствата – Испания, Италия, Германия или Англия. Или пък да съм във водещ отбор в Нидерландия или Белгия“.

Коментари