Моци запали скандал

477
Моци запали скандал

Защитникът на Лудогорец Козмин Моци явно не е останал никак доволен от намаляването на заплатите в клуба. Месечните възнаграждения на играчите, треньорския щаб и мениджърския екип бяха орязани с 30 процента. Това обявиха разградчани на 4 април със съобщение в сайта си, озаглавено „ПФК Лудогорец даде ход на антикризисни мерки“. В него се казваше: „Ръководството на ПФК Лудогорец стартира мащабна антикризисна програма. Целта е да се намалят негативните последствия върху клуба от социалната и икономическа криза, която предизвика пандемията от коронавирус. ПФК Лудогорец също е потърпевш, тъй като оперативната дейност на клуба е затруднена, а основни спонсори спират временно плащания по договори.

Ръководството на ПФК Лудогорец благодари на футболистите и треньорите за партньорското отношение и проявената грижа за бъдещето на клуба“.

По повод действията в клуба излезе статия в румънския сайт fanatik.ro – „Лудогорец реши да намали заплатите, Моци Драгош Григоре и Кешерю засегнати“. А в нея пише: „Козмин Моци, който играе в българския шампион от 2012 година, декларира преди тези решения на Лудогорец, че той няма да се съгласи с редукция на възнаграждението. „Не ми изглежда нормално да намаляват заплати. Каква е вината на футболиста, че не може да тренира нормално или да играе? Зная, че за клубовете е трудно, защото спонсори се отдръпват. Трябва да има разбиране и преговори“, твърди Моци“.

В крайна сметка обаче 35-годишният Моци явно бързо си е променил мнението. А изданието го вкара в скандал.

Козмин пред сайта на клуба: Цитиран съм некоректно

След публикуването на думите на Моци пред fanatik.ro защитникът говори пред сайта на Лудогорец.

„Мои думи са преведени и цитирани некоректно“, заяви Козмин Моци по повод информация, че той е против намаляването на заплатата му в Лудогорец.

„В края на месец март говорих за румънска агенция и коментирах проблем, който касае футболистите от местната футболна лига. Никога не е ставало въпрос за Лудогорец. В България са превели много грешно това мое изказване. То по никакъв начин не трябва да се свързва с настоящия ми отбор“, категоричен е Козмин Моци.

Именно Козмин Моци бе сред най-активните при преговорите между футболистите и ръководството на Лудогорец за вземане на редица антикризисни мерки. Както е известно, една от тях е решението на мениджърския екип и играчите да намалят доброволно заплатите си с 30 процента, с което помогнаха на ръководството да запази структурата на клуба, без да има съкращения и намаляване на заплати в администрацията, помощния персонал и детско-юношеската академия“, се казва в материала, публикуван в сайта на разградчани.

Коментари