Нормална България ликува – касапинът Моци мисли да спира с футбола

197
моци спира с футбола

Централният защитник на Лудогорец Козмин Моци обмисля край на професионалната си кариера. „От лятото ще имам договор за още една година (б.р. – до юни 2021-а), а след това ще трябва да преценя много неща. Дъщеря ми трябва да тръгне на училище след година. Ще видим дали ще продължа да играя, или ще остана в клуба“, коментира Моци за румънското издание Prosport. 35-годишният бранител вече не смята, че има шансове за националния отбор. Той се върна към кариерата си при орлите.

„Мачът със Стяуа за Шампионската лига промени живота ми“, каза той. Впоследствие от клуба решиха трибуна на стадиона в Разград да носи неговото име, а собственикът Кирил Домусчиев заяви, че Моци може да остане в Лудогорец, докато има желание.
Бранителят сподели още пред медиите в Румъния, че не вярва на някой състезател в този момент да му е до футбол. „Реших да остана в България, тъй като смятам, че това е най-добрата опция за мен. Към този момент тук е спокойно и рестрикциите не са чак толкова големи. Светът обаче е притихнал”, каза Моци.

„Получавам тренировките на телефона си, но периодът ще продължи. Трудно е, защото няма какво да правим”, отсече още румънският бранител на Лудогорец.

„Не съм се виждал с Кешерю и Григоре от последната ни тренировка, тъй като всеки предпочита да остане в къщата си“, каза още Моци.

„Собственикът ни беше тестван положително от COVID-19. В България на ден има средно между 20 и 30 случая, но големи притеснения няма. Не мисля обаче, че сега на някого му е до футбол. За мен не е важно какво ще стане с първенството, просто трябва да преминем през това. Мисля, че ще е трудно да завършим. Дори да започнем – ще има риск при пътувания, хотели, защото никой няма да знае какво е било преди. Смятам, че ще е тежко да убедиш футболистите за тяхната сигурност”, завърши Моци.

В същото време ръководството на Лудогорец замрази преговорите за нови договори с играчите си. На доста футболисти контрактите изтичат през юни, но се очаква в следващите дни решение на ФИФА как ще се процедира с такива футболисти. Сред тези с изтичащи договори са Кешерю, Вандерсон, Марселиньо, Анисе, Дяков и др.

Коментари