Правда! Нормална България ликува с Рома

346
Рома

Рома – Лудогорец 3:1. Силен мач на българския шампион. „Орлите“ няма как да се срамуват от нито една своя среща в група С на Лига Европа. Играха като равен с равен на два пъти и с Рома, и с Бетис. Два изключително стойностни състава. Остават на трето място, но продължават в Европа и през пролетта в Лигата на конференциите.

Което си е така – така си е. На черното бяло не се казва.

Но загубата на „Олимпико“ бе свежа глътка въздух за нормалната футболна България.

Защото Лудогорец бе победен с комплект съдийски отсъждания в техен ущърб. Важно уточнение – всички абсолютно точни.

Две дузпи за Рома, отменен гол на тима от Разград и накрая червен картон. Че това на тях не им се случва в рамките на цял един сезон в България. А сега само в един мач.

Ами има някаква правда!

Замислите се, ако така се свиреше на Лудогорец и в България. Какво ли щеше да е класирането в момента? Щяхме ли да сме във футболен тоталитарен режим вече над десетилетие?

Нека Лудогорец си играе силно, шапки долу! Но като има дузпа срещу тях – да се свири. Като има две – пак! Когато Ботев им вкара гол – да се зачете. Когато вкарат на Септември с фаул – да се отмени. Естествени футболни неща.

Но нещо подсказва, че това едва ли ще се случи. Нищо де – на пролет пак ще гледаме два мача на Лудогорец с нормално съдийство…

Защото без Чинков – едва ли ще са повече!

Борислав Хаджиев

Коментари