Справедливо! Тежко наказание за скандалния съдия, който се уплаши да зачете гол на Верея срещу Лудогорец

934

Съдийската комисия към Българския футболен съюз наложи тежко наказание на страничния рефер Ивайло Атанасов след грубата му грешка по време на двубоя Лудогорец-Верея (4:0) от 21-ия кръг на Първа лига. Помощник-арбитърът няма да получи наряд до края на сезона, след като по негов сигнал беше отменен чист гол на старозагорци. Инцидентът се случи в 40-ата минута на двубоя при резултат 0:0, когато Валери Домовчийски съвсем по правилата изведе Салим Керкар сам срещу Владо Стоянов и французинът реализира. Ивайло Атанасов сигнализира за засада, а повторенията само доказаха колко сериозна бе грешката на арбитъра.

Ето какво гласи решението на СК: „На извънредно заседание на СК на БФС проведено на 27.02.2017г. след като разгледа и анализира представянето на съдийския екип на срещата от 21 кръг на Първа професионална лига  – ПФК Лудогорец 1945 АД- ФК Верея (Стара Загора) играна на 26.02.2017г.  взе следното решение: За допусната непрофесионална груба грешка по Правило 11 – засада, недопустима и неприемлива за нивото на асистент съдия от ранглистата на професионалния футбол, спира съдийските права за срещи от Първа професионална лига до края на футболното първенство 2016/2017г. на асистент съдията Ивайло Пламенов Атанасов.

Източник: sportal.bg

Коментари