Това ли е новият Делио Роси? И Аутуори философства над живота след шумния еврорезил

2017

Наставникът на Лудогорец Пауло Аутуори сподели първите си впечатления след отпадането на българския шампион в квалификациите за участие в Шампионска лига. “Орлите” загубиха гостуването си в Унгария на МОЛ Види с 1:0, като така отпаднаха от надпреварата. Сега пред Лудогорец предстои участие във втория по сила европейски клубен турнир, където ще започне участието си от третия квалификационен кръг.Звучен шамар за Домусчиев и Лудогорец: Аут от ШЛ! Без авантите на БФС „проектът“ от Разград рухна безславноБез авантите на сатрапите на Боби Михайлов от Съдийската комисия към БФС „проектът“ от Разград „Лудо…Aug 1 2018bgsport.net

“В края на първото полувреме отборът загуби концентрация и натрупа жълти картони. Не успяхме да се концентираме и затова загубихме мача. Получихме гол, когато бяхме с човек по-малко, а Георги Терзиев беше извън терена заради удара в главата. Загубихме мача заради липсата на концентрация. Дойдохме тук, за да играем. Първият картон, който Върджил получи, бе без причина. Те можеха да правят груби нарушения, а Върджил беше изгонен заради интерпретация. Трябваше да ги накараме те да загубят баланс, а не ние да загубим. Урокът, който ни даде днешният мач, е да не губим концентрация”, започна Аутуори. “След победите и след загубите ни остава животът. Трябва да сме умни и да не повтаряме грешките, заради които не успяхме да се класираме. Не бяхме ефикасни в първия мач. Противникът не ни изненада. Очаквахме да има много накъсана игра, но след изгонването на Върджил стана още по-трудно. Имаме много мачове, които ни предстоят. Имаме още европейски мачове и срещи от българския шампионат. Трябва да се учим от трудностите, които ни дава футболът. Животът продължава”, завърши бразилският специалист.

Подобни философски мисли над живота изнесе и Делио Роси при загубата на Левски от Вадуц. Италианецът обяви след мача в Лихтенщайн, в който „сините“ паднаха с 0:1, че „да не успееш срещу Вадуц не е срамно, срамно е да крадеш“. Мъдростите обаче не успяха да спасят Роси седмица по-късно, когато Левски отпадна, а италианецът бе изгонен позорно.

Коментари