Син, червен, зелен… Имат ли цвят футболните помияри?

1254
хамелеони

Кирил Десподов се превърна в един от големите хамелеони в българския футбол. Като малък бил от „Левски“ – в социалните мрежи има снимка с екипа на „сините“. Когато стана завършен професионален футболист, се вричаше във вярност на ЦСКА, припомня Труд.

Благодарение на „червените“ нападателят стана №1 на България за 2018 година и си уреди марков трансфер в италианския „Каляри“. Във Фейсбук Десподов пишеше: „Днес на контрола в Австрия ЦСКА имаше повече фенове, отколкото „Лудогорец“, когато стана шампион. Някои неща не се купуват с пари, само ЦСКА!“

Не се купуват ли? След като „Каляри“ не броеше за жив Десподов и се чудеше на кого да го даде, в последния ден на трансферния прозорец намери! Името на новия отбор е… „Лудогорец“. Новината за сделката възбуди истинско торнадо от отрицателни емоции от фенове на ЦСКА срещу Десподов. Клетви и обиди без цензура летяха във Фейсбук. Припомняха думи на национала как би играл в България единствено на „Армията“. И, разбира се, една от най-коментираните снимки е тази с Антон Недялков. Двамата израснаха заедно в академията на „Литекс“, за да станат лидери на ЦСКА. А след хубави трансфери в чужбина – „Каляри“ и „Далас“, акостираха в Разград.

И сега, при третият идентичен случай, явно се доказва, че целта е студената война между Разград и „Армията“ да не спира. Миналото лято по подобен начин „зелените“ взеха от ЦСКА и Жоржиньо. Като цяло „Лудогорец“ много обича да привлича кадри на ЦСКА. Други примери сред футболистите са Мишел Платини, Абел Анисе, Лукас Саша и Станислав Манолев. А при треньорите и директори – Спас Джевизов, Радослав Здравков, Методи Томанов и Галин Иванов.

В обратната посока има само три примера – Иван Стоянов и Емил Гъргоров. Двамата първо бяха в ЦСКА, а отидоха в „Лудогорец“, когато отборът бе още във втора лига. И когато станаха ненужни и изгонени от Разград, на „Армията“ си ги върнаха за кратко. Както и Неманя Милисавлевич. Впрочем, историята с Десподов има и друг прочит – 4 дни в медии и социални мрежи се говори изключително за ЦСКА в групите на Лига Европа. Все едно това е единственият ни участник и видимо това не се е харесало на някого.

Виж още:Самотник с париЕдин футболен трансфер взриви феновете. Тези на ЦСКА, които изразиха категоричното си отношение към…Oct 6 2020bgsport.net

Коментари