Херо призна след победата на Лудогорец в първата зимна контрола: Твърде рано е да имам готов състав в главата си (ВИДЕО)

1165

Наставникът на Лудогорец Димитър Димитров – Херо заяви, че не отдава голямо значение на победата с 2:0 над румънския Ботошани в първата зимна проверка на родния шампион. Опитният специалист заяви, че голямата цел през пролетта ще бъдат мачовете в първенството и елиминационните срещи с Милан в Лига Европа, за които все още не е наясно с титулярния си състав.
„Разбира се, контролите са част от подготовката. Не мислим за тях като резултат. Нашата цел е първенството и мачовете с Милан. Имаме сериозни натоварвания, вижда се, че на футболистите са им тежки краката и още не се чувстват съвсем идеално. Изчистваме нещата”, каза Херо пред DIEMA SPORT.
„Първите срещи са опознавателни. После ще започнем да преценяваме за титулярния състав. Много са тежки сега натоварванията. Футболистите са далеч от оптималното си състояние.”
„Просто пуснах смесени състави, за да бъдем равностойни през двете полувремена. Малките се включиха добре, исках да почувстват какво е да играят между „батковците”. Имаме и двама наказани – Кешерю и Натанаел. Това е сериозен проблем за началото на първенството.”
„Има си селекционен съвет, хора, които отговарят за селекцията. Те работят в този план. Търсим играчи на позиции, за които считаме, че има някакъв дисбаланс. Пак повтарям – и с този състав да останем, имаме качества да се преборим за целите си.”Преди минути. Лудогорец с безпроблемна победа в първата си контрола, Натанаел вкара страхотен гол (ВИДЕО)Лудогорец спечели без проблем първата си контрола в Турция, надигравайки с 2:0 петия в румънското пъ…Jan 17 2018bgsport.net

Естествено, щом се отвори дума за селекция, Херо трябваше да коментира и спекулациите около бъдещето на голмайстора Клаудиу Кешерю. Не е тайна, че договорът на румънеца с Лудогорец изтича в края на кампанията и това го прави апетитна хапка на трансферния пазар.
„Не мога да кажа в детайли за Кешерю. Ние сме му предложили договор. Щом сме го направили, значи искаме да остане. Дали той ще остане, вече зависи от него.”
Следващата проверка на Лудогорец в Белек ще бъде срещу украинския колос Шахтьор (Донецк) на 20 януари от 16 часа. Димитров сподели, че не очаква да види възможно най-доброто лице и на двата отбора.
„И ние, и те няма да бъдем готови в оптимално състояние. За футболистите ще бъде чест да играем срещу такъв славен тим, какъвто е Шахтьор.”
„Сега сме на етап кондиционна форма, още сме в началото при работата с топка. Ще дойде и етапът, в който ще наблягаме изключително много на тактическата подготовка. Важно е да навлезем в ритъм, а това ти го дават срещите от първенството. Затова можем да кажем, че Милан има предимство спрямо нас в това отношение. Ние обаче няма да се оплакваме, а ще работим”, завърши Херо.Изненадващ нов кандидат за подписа на голмайстора на Лудогорец: Колорадо Рапидс с интерес към Клаудиу КешерюПояви се изненадващ нов кандидат за подписа на нападателя на Лудогорец Клаудиу Кешерю. Таранът, чийт…Jan 17 2018bgsport.net

Източник: gong.bg

Коментари