На крачка от Шампионската лига

995
Шампионска лига Лудогорец

Лудогорец изигра поредния си голям европейски мач, като изхвърли гръцкия гранд Олимпиакос от квалификациите на Шампионска лига, пише Корнер.

След 3:3 общ резултат между двата тима, родният шампион успя да триумфира с 4:1 при изпълнението на дузпи. Така Лудогорец сътвори огромна сензация, която никой не очакваше при жребия и е само на крачка от групите на Шампионска лига. А препятствието преди заветните групи е шведският шампион Малмьо, елиминирал шотландския Рейнджърс.

С оглед на представянето в двете срещи Лудогорец напълно заслужено продължава напред. Шампионът на България изхвърли тим с доста по-сериозен бюджет и играчи, който е неизменен участник в групите на европейските турнири. Няма да е пресилено, ако кажем, че в последното десетилетие Олимпиакос е най-силният тим на Балканския полуостров.

Но след 1:1 в Гърция и 2:2 в Разград, всичко опря до дузпите, където играчите на Лудогорец бяха перфектни.

Те вкараха и четирите си изпълнения, докато за Олимпиакос френският ветеран с 52 мача за националния тим – Матио Валбуена, стреля над вратата, а след него изпълнението на Ахмед Хасан бе спасено от Кристиан Кахлина.

Така напълно заслужената радост бе за Лудогорец, който си осигури участие минимум в групите на Лига Европа и допълнителен приход от поне 5 милиона евро.

Коментари