Моци, а не Шверчок, трябвало да бие дузпата за Лудогорец (ВИДЕО)

525
шверчок лудогорец дузпа

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев разкри, че Козмин Моци, а не Якуб Шверчок е трябвало да бие дузпата при 1:2 в полза на Ференцварош в реванша от първия кръг на квалификациите за Шампионската лига. Полякът пропусна, а след това унгарците стигнаха и до трети гол и предрешиха изхода на мача, завършил при 2:3. Според Стоев това е груба проява на своеволие от страна на Шверчок, който ще бъде наказан.

“Моци трябваше да бие дузпата. Аз му извиках да я изпълни, но той ми каза, че Шверчок искал. За това се правят разборите, всеки да си знае задълженията – кой бие дузпа, кой ъглов удар, и да си ги спазва.

Ще има санкции в тази насока, но е още рано да се говори. Това се случва за първи път. Това е своеволие за мен. Чудя се как самите футболисти го допуснаха да се случи. Аз съм на 80 метра, може и да не ме чуят, но те са вътре на терена. Това е сериозен мач и всеки си има задължения”, каза Стоев.

Той все пак отдаде дължимото на амбицията на футболистите да се опитат да обърнат негативния развой на мача, дори и с човек по-малко след изгонването на Козмин Моци в края на срещата. Стоев предупреди, че сега отборът не трябва да допуска психологически срив, тъй като предстоят още мачове, макар и в квалификациите за Лига Европа.

Коментари