Манолев не бил расист, просто обичал да си псува като простак… Вярва ли му някой?

784
Манолев расист

Футболната и човешка карикатура Станислав Манолев опита да се измъкне от позорното блато на расизма, в което сам скочи.

Ама го направи като първолак, при това от не най-блестящите.

Не бил обиждал Амос Юга на расова основа, просто си го бил псувал като почерпен простак. При това на английски – Станко Манолев е толкова схватлив, че за смехотворния си гастрол в лондонския Фулъм проговорил езика на Шекспир, при това като брадясало кокни.

Това хубаво – псувай си, като ти е кеф! Псувай си и пред децата, възпитавай ги по своя калъп!

Ама Станко – нали те чуха всички бе! Нали се вижда от телевизионното предаване какви гнусотии редиш! Не те чу само треньорът ти – Уорън Фийни Глухия.

Ето какво написа по изключително неграмотен начин Манолев (публикуваме обръщението му без редакторска намеса):

„Здравейте,

Искам да кажа няколко неща относно ситуацията на вчерашния мач – Аз не съм расист . Участвал съм и пак бих подкрепил всяка инициатива срещу расизмa.Вчера на терена имаше обиди и агресия. Към мен бяха отправени поне три или четири обидни реплики от другия отбор. Когато получих картона, вървях най-спокойно към скамейката ,като чух зад гърба ми подмятания, псувни и провокации. Обърнах се и попитах дали говорят на мен , като отправих една псувня на английски ( f**ng wanki ), в която няма нищо расистко.

Ако някой се е обидил или разбрал погрешно моите думи – искам да се извиня. В моята кариера съм работил с хора от всякакви раси и етноси , като имам и много приятели от тях. Живея и възпитавам децата си в толерантност. Пожелавам успех на ЦСКА.“

За подобно скотство чешкият бранител на Славия (Прага) Ондрей Кудела отнесе наказание от 10 мача на международно ниво от УЕФА.

Той изрече нещо в ухото на финландския национал с африкански корени Глен Камара по време на мача срещу Рейнджърс от 1/8-финалите от Лига Европа тази пролет.

Чу го единствено Камара. Но в УЕФА са непреклонни в тези ситуации. А Кудела изпусна дори и европейското първенство.

Кокнито Манолев го чу цяла България! Какво ще направи БФС? Възстановилият се президент на БФС Боби Михайлов вече веднъж изгоря жестоко заради скандал с расизъм. Нима ще го допусне отново?

Борислав Хаджирусев

Коментари