Мирослав Иванов: ЦСКА не ме респектира, който иска да спечели от тотото, да играе за победа на Етър

538

Мирослав Иванов е човекът, който взе титлата на ЦСКА под носа преди няколко сезона с перфектно изпълнение от пряк свободен удар, пратило златото в Лудогорец. Шуменския Деко вече е на треньорската пейка на Етър в качеството на помощник на Станислав Генчев. Отборът тръгна неуверено в шампионата, но след като се завърна в своя дом „Ивайло“ качеството на играта се подобри, както и резултатите. В събота във Велико Търново гостува устремилия се към титлата ЦСКА, който е в серия от 8 поредни победи. Вижте какво каза Иванов, който има три титли с вечния съперник на ЦСКА – Левски, по повод предстоящия мач.
– Колко респектирани сте от съперника преди мача?
– Не сме респектирани, защото и ние сме добър отбор. ЦСКА се представя много добре от началото на сезона, но и ние имаме своите достойнства като отбор. Историята на тези мачове показва, че имаме аргументи в наша полза. Мачовете във Велико Търново винаги са били емоционални, с по-голям заряд. Така ще е и в събота.
– Каква е идеята на вашия щаб за провеждане на мача?
– Вече знаем как ще играем, но съвсем обяснимо, няма да ти кажа (смее се). Подготвяме се за мача, имаме идея как да го проведем, надяваме се да се получи предварителния ни замисъл.
– Какво трябва задължително да не допускате, за да вземете точки от съперника?
– ЦСКА има достатъчно силни страни. Стоят добре и в двете фази на играта – защитават се добре, атакуват бързо и разнообразно. Но и те като всеки отбор имат своите слаби страни, които ще се опитаме да използваме.
– Помагат ли Веселин Минев и Сашо Александров-Алвеша, които играха дербита срещу този отбор на ЦСКА през миналия сезон?
– Не, това е работа на щаба. А и не са само те, които са играли по-напечени мачове. В отбора ни са още Иван Стоянов, Тодор Колев и т.н. – все опитни футболисти, които знаят как се печелят такива битки. Ние, треньорите, говорим постоянно с футболистите, те знаят какво се изисква от тях. Правим подробни видео-разбори, тренираме, обясняваме на всеки един от играчите в детайли какво трябва да прави на терена.Ще има ли сили Етър да спре победния ход на ЦСКА? Ето какъв е планът на треньора на „виолетовите“ Станислав ГенчевЕтър ще се върне към схемата с трима бранители за домакинството срещу ЦСКА на 30 септември (събота) …Sep 28 2017bgsport.net

– Отказа да разкриеш подробности за подготовката за мача, кажи поне как ще подходите към съперника – атакуващо, по-дефанзивно или изчаквателно?
– Със сигурност ще подходим агресивно, няма от какво да се плашим! Търсим победата, това е!
– И вие, и ЦСКА пропищяхте от съдийството. Имаш ли опасения за този мач?
– Силно се надявам отсъжданията на съдиите да са продиктувани от неволни грешки, а не от друго, защото в последните кръгове се допускат сериозни неточности. От друга страна разбирам и реферите. Те са подложени на голям натиск, включително и от самите футболисти. Аз също бях по-емоционален играч, влизах в спорове със съдиите, което не е най-правлиният начин.
– Започнахте слабо, но изведнъж играта ви се подобри и започнахте да взимате точки. Как се случи?
– Да, вярно е, че изведнъж повишихме качеството на играта си. Аз не съм имал съмнение, защото пак повтарям – имаме добър отбор, който простро трябва да развием. В началото на шампионата, може би, бяхме по-притеснени, а и не играехме на нашия стадион. Друго е, когато привържениците са зад теб у дома.
– Преди началото на сезона каза, че се надяваш Етър да повтори успеха на Дунав от миналия шампионат. Постижима цел ли е това?
– Дунав имаше по-добри резултати по това време миналата година, отколкото Етър, но смятам, че нашите точки трябваше да са повече. Имаше мачове, в които не заслужавахме да загубим, в други пък, като този с Берое например, повлияха и странични фактори. Все още твърдя, че имаме сили да повторим успеха на Дунав – отбор имаме, интересни футболисти, трябва само да развием започнатото, което не става за 1,2 месеца.
– Извън поставените цели от ръководството на Етър, какви са вашите лични амбиции на теб и Станислав Генчев с отбора? Черпите ли знания от по-опитни специалисти?
– За себе си ще говоря. Допитвам се до сериозни треньори. Станимир Стоилов и Ивайло Петев са такива. Говоря и с двамата, с Петев малко повече. По мое мнение това са най-добрите български треньори, а успехите им сами говорят за тяхната работа. Виждате Мъри какво прави в Астана, а самият факт, че Петев бе назначен за треньор на балкански гранд като Динамо (Загреб), е достатъчен атестат. Работил съм с тях. Нормално е да им търся съвет, когато не съм сигурен в нещо. Колкото до отбора – моята цел, и тази на щаба, е да подобрим максимално организацията в играта. Да, търсим и спортния резултат, но не на всяка цена.
– Какво би написал във фиша за мача с ЦСКА – 1,Х или 2?
– Пристрастен съм, но бих попълнил знак „1“ (смее се).ЦСКА може да не е в Европа, но вече прави впечатление и зад граница. „Червените“ получиха оферта за един от лидерите на отбораШефовете на ЦСКА са отхвърлили оферта от втородивизионен руски тим за Божидар Чорбаджийски. Предложе…Sep 28 2017bgsport.net

Източник: topsport.bg

Коментари