Махмурлукът още не е пуснал Михайлов, отказа на премиера да хвърли оставка

219
Борислав Михайлов: Аз съм президентът на БФС

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е заявил, че няма да подава оставка, твърди БНР.

В базата в Бояна Михайлов е обявил, че в петък от 14:30 часа ще има заседание на Изпълкома на БФС, след което той ще отговори на всички въпроси на медиите.

Припомняме, че оставката му бе поискана от правителството по-рано днес.

„Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия“, написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

„Силно се надявам Бойко Борисов да преосмисли решението си относно исканата оставка на Борислав Михайлов”, заяви пред БЛИЦ президентът на Славия и член на Изпълкома Венцеслав Стефанов.

„Едно лице няма да реши проблема, защото причините за състоянието на българския футбол са комплексни. Боби не е виновен и за случилото се на стадиона. Това е работа на компетентните органи. Те трябва да следят за разни олигофрени, заради които после страдат всички. Те трябва да не допускат подобни лица по стадионите”, добави „белият” бос.

„Причината за слабото представяне на националния отбор е в треньора. Аз искам да попитам селекционера защо прави такива странни експерименти. И то в европейска квалификация. И то срещу Англия. Да го попитам чии футболисти са Хаджиев, Иса, Сърмов? Искам да попитам треньора защитава ли мениджърски интереси”, добави Венци Стефанов.

„За плачевното състояние на спорта у нас вина носят и правителствата, които бяха начело на държавата в последните години. Да, факт е, в последните години държавата започна да помага. Нещо взе да мъждука в тъмнината. Но е необходимо да се върне спортният живот в училищата. Необходимо е отново да станем спортна нация, за да има нови Христо Стоичков, Емил Костадинов, Йордан Лечков и други”, завърши Стефанов.

Коментари