Пийването вече е неконтролируемо: Боби чака европейски финал до една-две години

294
Михайлов

Борислав Михайлов откри нов футболен терен в Елин Пелин, откъде коментира и актуалните теми около футбола ни, предава Корнер.

Президентът на БФС сподели очакванията си към подмладения национален тим, а също така засегна и темата с инфраструктурата и стадионите в България.

Той отново каза, че е работа на държавата да построи нов и модерен национален стадион, а при наличието на такъв, страната ни ще може да кандидатства за домакинството на европейски финал.

„Ние продължаваме да помагаме, в рамките на няколко месеца ще открием още игрища, на някои места са цели терени. Що се отнася до по-големите стадиони – няма футболен съюз в света, който да е направил стадион, това е работа на държавата, но се надявам скоро да имаме хубав голям стадион.

В Пловдив два са на път върви добре работата с двата стадиона на Ботев и Локомотив, във Варна също на Черно море стадиона. Да се надяваме, че до една-две години да има стадион, с който можем да участваме и да мога да докарам тук финал за Суперкупа или Лига на конференциите.

Предстоящите мачове на националния отбор са важни за самочувствието на отбора да видят как ще се стиковат с новите треньори. Пробваме всичко, привличаме и чужденци и в съдийството, и треньорството. Пробваме всякакви начини да им вдигнем желанието и мотивацията, въпреки че не е сериозно да трябва някой играч да го мотивират, когато идва в националния отбор.

Решението за имената на повиканите винаги си е било само на старши треньора. Опитваме се хем да се класираме, хем да подмладяваме. Двете не може да станат едновременно. Надявам се с тези четири мача – сега и октомври контролите и селекционерът да направи анализ с какво разполага. След като бях безкрайно разочарован от последните мачове на националния отбор, казах че няма да получават премии в тези мачове, а ще получат някакъв бонус при добре свършена работа в четирите мача“, сподели той.

Михайлов също така призна, че България е получила покана за приятелски мач от Аржентина, но заради вече запълнената програма просто е нямало как подобен мач да се състои.

Освен това националния ни тим е в преговори с Германия, като надеждите са, че Бундестима ще гостува у нас за 100-годишнината на БФС.

Коментари