Втора среща на върха заради футбола, вътрешният министър вика реферите

829

Втора поредна кръстопътна среща иде в българския футбол. Миналата седмица премиерът Бойко Борисов събра босовете на ЦСКА, Левски и Лудогорец – Гриша Ганчев, Васил Божков и Георги Домусчиев, за да чуе гаранции за феърплей в новото първенство.

Сега вътрешният министър Младен Маринов, един от участниците в сбирката в Министерски съвет, е поканил цялата съдийска комисия и елитните рефери. Срещата ще бъде в дните след първия кръг на първенството, който завършва тази вечер с мача Дунав – Левски.

Очаква се Маринов и висши служители на МВР да гарантират спокойствие и сигурност на съдиите. Не е изключено при натиск от клубове да бъдат използвани СРС-та, а след това виновниците да бъдат наказвани безкомпромисно.

Борислав Михайлов, президент на БФС, вече направи подобна среща със съдийската комисия, на която присъстваха и други членове на изпълкома. Сега първият във футбола ни ще бъде част от делегацията при Младен Маринов.

Президентът Михайлов вече е обяснил на арбитрите, че не могат да играят ролята само на жертви. А когато правят фрапиращи грешки, ще си понасят и сериозни наказания. След срещата на върха при премиера Борисов големите босове във футбола обещаха, че никой няма да натиска рефери и да купува мачове.

Коментари