квалификации българия анализ

Верея почти сигурно ще остане без професионален лиценз за следващия сезон. Клубът е раздиран от финансови проблеми, като футболистите и треньорите сами признаха, че изобщо не очакват плащания до края на шампионата.

Заралии дължат сериозни суми и на бивши свои играчи и служители. На този етап се знае, че двама футболисти са осъдили клуба – Елиаш да Силва и Венцислав Бенгюзов, като съдът е разпоредил, че трябва да получат над 50 000 лева.
Заведени са и други искове. Отделно Верея има дългове към НАП. Част от сумата е била погасена, но другата продължава да е изискуема, уточнява gol.bg. Заралии са получили допълнителен срок, за да изчистят задължението, но е малко вероятно това да се случи.Спешно да се спре пиенето в БФС! Обявиха двете точки за успех, ето я обаче жестоката истинаМоже би сте чули интервютата на играчите и треньорите след ремито 1:1, с което България си тръгна от…Mar 27 2019bgsport.net

Това обаче не е единственият проблем пред клуба. В края на седмицата Верея е получил писмо от букмейкър, че се стартира разследване на мача с Етър на 29 март. “Болярите” победиха с 3:0 у дома. Писмото вероятно го има и в БФС. На заралии вече им беше наложена глоба от централата в размер на 5000 лева през февруари.
Причината – сериозни съмнения за мачове с предварително уговорен резултат. Тогава бяха постъпили 3 сигнала от системата за ранно предупреждение на УЕФА, което доведе до санкцията. Ако има нови сигнали, то санкцията ще бъде удвоена, утроена и т.н.

Според чл. 46, ал. 1, т. 3 на Дисциплинарния правилник, ако даден клуб бъде уличен в неспортно противоправно влияние на развитието на резултата на футболна среща, се налага санкция в размер на 40 000 лева и преместване на отбора в по-ниско ниво (следващото по низходящ ред).
В такава ситуация на клуба не се дава право да довърши настоящия сезон. Допреди малко повече от две седмици във Верея се разпореждаха мними руснаци, които така и не излязоха на светло по време на неколкомесечния си престой.

Около 25 март обаче почти всички чужденци напуснаха клуба, наред с руските “инвеститори”. Така в момента заралии доиграват сезона с българи, няколко юноши от школата, както и четирима чужденци, решили да останат – Курупис, Галбаев, Василиевич и Ризванович.
На 99% е сигурно, че Верея няма да участва в професионалния футбол през следващия сезон, независимо дали запази мястото си в елита по спортно-технически път.Скандално: БФС бие шута на рефер от съдийството за три неотсъдени дузпиШефът на съдиите към футболната ни централа Йордан Сталев коментира появилите се информации, според …Mar 20 2019bgsport.net

Коментари