Народът срещу Боби Михайлов: Читателите на bgsport.net пометоха сегашния властелин на БФС, Любо триумфира с 93%

5605

Любо Пенев разби Боби Михайлов в анкетата на bgsport.net така, както Бойко Борисов не е бил Сергей Станишев на избори. На нашата страница в социалната мрежа Фейсбук ви попитахме: „За кого щяхте да гласувате, ако имахте право да участвате в избора за президент на БФС?“.  3151 човека взеха участие в анкетата. Резултатите са потресаващи. За това Любослав Пенев да бъде новият президент на БФС са гласували 2945 човека или 93%. Едва 206 човека или 7% желаят да видят за пореден мандат в шефското кресло Борислав Михайлов.
Screenshot_16

Гласът на народа е категоричен. На хората им писна от затъването – на всяко едно ниво. От детските школи до националния отбор. Казват го и по по-прост начин, ако цифрите са трудни за смилане в централата: „Фалшива коса – фалшив футбол“. И не искат залъгалки, че ще изгубим много, ако не изберем Михайлов, заради позициите му в УЕФА. Всъщност какво толкова е направил Михайлов за родния футбол, като има чак такива позиции в УЕФА? И защо родният футбол да губи това неимоверно влияние, ако Михайлов не бъде избран. Нека да го успокоим и самия него – мястото му на голямата европейска трапеза ще остане запазено, дори и да не е шеф на БФС. Явно това много го тревожи.

Доста горчив вкус има и една друга разтегателна дъвка – базата на националите. Базата, та базата. Първо – някакви клетници непрекъснато протестират, че са им откраднати земите, за да може Боби да вдигне базата и да хариже на сина си ресторанта в нея. И второ – какво ѝ е толкова важното на тази база? Не е национален стадион, не е футболна академия, база, в която се събират националите няколко пъти в годината, а през останалото време служи за лоби бар на Михайлов и гостите му.

Горе-долу това са големите опорни точки в кампанията на Михайлов. Всъщност май са и единствените. Е – и задължителното плюене по Любослав Пенев, разбира се. Ще рече човек, че животът на българския футбол започва от този конгрес, а преди него е имало някакъв зародиш, който всячески е бил потъпкван от злосторника Пенев. В средите на футболните функционери и деятели съмнения за победителя на конгреса няма. Как да има – нали те го избират. Защото ако вотът беше в ръцете на народа – резултатът вече е налице. 93:7. И то не само в тази анкета. Съмнения за успеха няма и самият Михайлов. И все пак надежда за феновете има. Защото нали точно Михайлов взе най-изненадващо властта от непробиваемия Иван Славков преди малко повече от 12 години.

Коментари