Любо по-строг от Рашков с журналистите преди финала

525
Пенев пресконференция

Любослав Пенев проведе доста остра пресконференция ден преди финалния мач за Купата на България между ЦСКА и Арда, предава Корнер.

Треньорът на “червените” от самото начало заяви, че ще бъде ясен и директен, след като въпрос, касаещ противниковия отбор, изглежда не му допадна, а преди това се скара на фотографите, че го снимат от прекалено близо – “Много сте ми близко тука, щрак-щрак… Назад малко. Сега е COVID пандемия, малко назад трябва. Вие трябва да спазвате… Два-три метра. Моето здраве е по-важно от вашите апарати, има изисквания! Не пускаме хора, а тука сте г*з до г*з..”

Пенев попита журналист какво точно има предвид под “подводни камъни в отбора на Арда” – “Веднага почнахме с глупостите. Кажи ми кои са и ще ти отговоря. Днес ще съм много кратък и лаконичен, да знаете. Това е тактически въпрос, на който не е нужно да отговарям и ще го запазя за себе си”.

“Радвам се, че ще има фенове на стадиона. Утре ще имаме пълен стадион, аз искам футболна атмосфера. Ние играем за феновете. Не знам какви са процентите, капацитетът, но ни трябва реална футболна атмосфера. Видяхте онзи ден в Пловдив – пълен стадион”, продължи той и добави, че Жеферсон е почти готов за игра след дълго отсъствие заради контузия, а след това не подмина любимата си тема – ВАР.

“Вие защо си мислите, че ВАР в България е полезен? Аз получих доста информация и разбирам, че съдиите във вана определят какво да се случи, т.е. главният съдия няма думата. Той не решава, решават във вана. Там вероятно се появяват тези, които са най-близо до конкретния стадион. Искам да е в полза на отборите и на съдиите, но как на един съдия не му позволяват да вземе отношение? Аз не го оценявам, ако аз съм ВАР, ще съм безпристрастен, но има други, които се натискат да са главни, странични, делегати. Има спуснати, които влияят. Какво като има ВАР? Може би е по-зле от преди. Говорете и вие, анализирайте ги тези неща”, развихри се Пенев и отказа да коментира съдиите, защото не ги познавал, като същевременно прикани медиите да взимат отношение по тази тема.

“Финалът е един, няма как да е равен, ще има загубил и спечелил. Ние се готвим, за да спечелим. Играем с този манталитет. Ние сме ЦСКА – това е! Няма драма! Онзи ден загубихме в Пловдив – перфектно, няма драма. Знам защо загубихме – продължаваме. Аз съм с такъв манталитет. Ако търсим под вола теле – няма го!“, каза той за финал.
“Надявам се, че отборът е готов. Направили сме всичко, за да бъдем готови. Арда е един млад отбор, още на втората година в елита стигна до такъв двубой. Настроението е приповдигнато. Нашата задача е да направим състезателите до крайна степен концентрирани. Просто тези мачове се печелят от концентрираните хора”, каза колегата му от Арда Николай Киров.

„Бил съм и от двете страни в тези финали. За мене в тези двубои няма фаворит. Надявам се, че опитът ще бъде от полза, а и имаме играчи, които са печелили този трофей. Имаме и играчи с доста опит в елита, в тежки мачове. Чисто здравословно всички са на 100 % здрави, въпросът е как ще се чувстват игрово. Затова и не сме решили какъв ще бъде съставът утре. Анализирали сме доста дълго нашия съперник, нормално е – всеки си има силни и слаби страни. Добрите неща, които има отборът на ЦСКА, са безспорни. Насочили сме нашите усилия в слабостите им“, добави той.
Финалът е от 19.30 часа утре.

Пускат половината „Васил Левски“ за финала

Националният стадион „Васил Левски“ ще може да бъде запълнен на 50% за утрешния финал за Купата на България между Арда и ЦСКА.

Това стана ясно след днешната среща между служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и представители на ЦСКА. От страна на футболния клуб се явиха изпълнителният директор Пламен Марков и тарторът на агитката Иван Велчев.

Така на финала, който започва утре от 19:30 часа, ще могат да присъстват около 22 000 души.

До момента важеше правилото за 1000 човека в сектор, което означаваше 4000 души на стадиона. Естествено, че тази бройка бе крайно незадоволителна за феновете на ЦСКА.

В последната седмица „червените“ фенове отправиха десетки призиви към институциите да бъде отворен „Васил Левски“ на поне 50%.

Очевидно срещата е постигнала желания резултат, като се очаква феновете на ЦСКА да разграбят почти всичките допълнително отпуснати билети.

„Срещата беше много кратка, ползотворна. По общо виждане на нас като ръководство на ЦСКА, на фенската организация, включително и на министерството на здравеопазването се взе решение да бъде отворен капацитета на стадион с 50% от възможностите. Ние сме доволни. Благодаря на служебния министър на здравеопазването за този компромис, за този жест.

Надявам се, че няма да разочароваме това доверие. Радваме се за хората, които ще могат да посетят този мач, защото има сериозен интерес. Надявам се от професионалната лига да се справи на време. Ние ще контактуваме с ръководството на професионалната лига, билетите да бъдат отпечатани и да бъдат пуснати в продажба. Ние желаехме такава среща да има и по-рано, но тя не зависи от нас. Има органи, които решават това. Има 24 часа, които са на разположение. Билетите ще бъдат продавани вероятно и по касите на „Васил Левски“, заяви Пламен Марков.

Коментари