Перукерията в БФС е недосегаема: Зловещи разкрития за масова злоупотреба при избора на Борислав Михайлов (ВИДЕО)

2203
национална кауза

Адвокат Емилия Живкова направи сензационни разкрития около делото, което Любослав Пенев заведе срещу избора на Борислав Михайлов за президент на БФС. Тя сподели, че съдът е прекратил производството по делото на Пенев и че днес е внесла жалба заради това решение. Адвокат Живкова също така разкри, че участници в Конгреса са споделили пред нея, че лично Борислав Михайлов е събирал бюлетините с имената на Любослав Пенев и Ивайло Дражев. Освен това Емилия Живкова сподели, че на Конгреса са гласували 138 клуба, които нямат това право. Като даде пример с отбора на Рудничар (Бела вода), който въпреки че е фалирал и Булстата му е даден на фирма със собственици братя Галеви, е участвал в избора на Борислав Михайлов. Ето какво каза тя още:Можете ли да повярвате? Парадът на глупостта в БФС няма край, безумието в българския футбол ще продължи и догодинаПо света е пълно с глупави хора, които се мислят за големи умници. Лошото е, че има кой да им вярва.…May 24 2018bgsport.net

„В подадената искова молба през февруари до СГС г-н Пенев атакува решението за избирането на г-н Борислав Михайлов за президент на БФС по време на Конгреса. Това решение в края на февруари за нас и за много други хора е незаконосъобразно. Получихме определение от 13-ти състав на СГС, с което съдията нарежда прекратяване на производството по търговското дело. Мотивите са два. Първият е, че г-н Пенев като кандидат за президент няма нужната професионална легитимация или с други думи няма право да обжалва решението, тъй като не е член на БФС или пък на Изпълкома, каквито са разпоредбите. Вторият мотив е, че прокурорът, който беше сезиран със сигнал от нас за извършени деяния, съставляващи престъпления, не се включи в производството като страна, която има право да атакува решението.

Отрича се правото на гражданина Любослав Пенев да търси защита на накърнени свои права и интереси, каквито има в случая. Това е нормално, когато човек изпълнява формално своите задължения, а когато не вниква в правната същност на казуса и когато след думичките на закона, а не неговия дух. Това определение, с което се слага край на производството, подлежи на обжалване и именно това направихме днес с жалба в Апелативния съд, в която имаше обстойно изложени аргументи. Опитваме се да покажем, че съдът е призван да защитава правата и интересите на гражданите и юридическите лица. С множество документи показваме не само порочността при избирането на Борислав Михайлов за президент, но и самият механизъм. Ако не сте член на старото ръководство, в никакъв случай не можете да обжалвате.

Това е един дълговечен механизъм, с който се избира президент на БФС. Сезирана е прокуратурата. В допълнението на сигнала са приложени всички доказателства. Те са фрапиращи. В списъка, който е представен в търговския регистър за регистрацията на променените обстоятелства по избор на председател, промяна на устава и т.н. Регистрираните лица на футболните клубове, които са делегати, открихме 138 отбора, които нямат право на глас, но са гласували. Най-фрапиращият от тях е на футболен клуб Рудничар (Бела вода) от Перник. В отговора на БФС се твърди, че гласувалият г-н Бойчо Костадинов Боянов в регистъра на ММС действително фигурира като футболен клуб с това име. Направихме справка по Булстата в търговския регистър и открихме, че такъв отбор няма, но за сметка на това има дружество със същия ЕИК със съдружници Пламен Бориславов Галев и Ангел Христов Христов, известни като братя Галеви.
Според твърденията на БФС излиза, че г-н Бойчо Костадинов Боянов е следвало да бъде упълномощен от братя Галеви, за да вземе участие в избора на Борислав Михайлов.

Това е почти като анекдот. Тежко доказателство за тежките пороци. Истината е, че Рудничар (Бела вода) е закрит, макар че в ММС фигурира като редовен клуб. Поради тази причина Булстата е даден на друго дружество. Действителният клуб от Бела вода си има президент Божиков. Той е новорегистриран и играе във футболната лига от есента на 2017-та година. Г-н Божиков изобщо не е правил постъпки за гласуване, защото знае, че няма право на глас. В чужбина разбира, че Бойчо Костадинов Боянов гласува от името на Рудничар (Бела вода). Подобни случаи, които сме проверили и сме сигурни са 138. Аз се надявам на добросъвестността на апелативните съдии и на обстоен анализ на документите и доказателства. Не е логично един български гражданин, който е конституиран в избор за президент на БФС, да няма право да обжалва.

Направих съпоставка между функциите на БФС за действащ президент на централата и тези на кандидат-президент. Кандидат-президентът няма право да участва в ръководствотo на политически партии, организации и движения, както и да осъществява политическа дейност. Кандидатите не могат да бъдат осъждани за престъпления от общ характер, не могат да са навършили 70 години. Тази забрана фактически затваря едно физическо лице, което е чуждо на ръководството на БФС, не може да влезе при тях. Съпоставяйки функциите на президент и кандидат президент, разликите са фрапиращи. Президентът и членовете на Изпълкома вземат участие в работата на Конгреса без право на глас, освен ако не са вписани като делегати. Двойно осигуряване – можеш да бъдеш и делегат с глас и да ръководиш Конгреса. Заседанията на Конгреса се ръководят от президента или упълномощен от него вицепрезидент. Протоколите се подписват от ръководещия заседанието т.е президента.

Това е абсолютна неравностойност. Кандидат-президентите нямат никакви права около провеждането на Конгреса, за разлика от президента. Според участници в Конгреса г-н Михайлов лично е събирал вторите бюлетини с имената на г-н Пенев и г-н Дражев и в тефтера е отчитал кой е гласувал за него. Хората са безкрайно уплашено. Тези, които са гласували против Борислав Михайлов вече са подложени на натиск, дори и на частния им бизнес. Резултатът от жалбата ще бъде в разумен срок. Не ни дадоха достъп до доказателствата, които бяхме поискали и до отговорите на БФС.Жаклин Михайлов избухна с този коментар: Престъпниците от БФС извадиха цял един град от футбола без да им мигне окотоНародът е казал – рибата се вмирисва откъм главата. След като имаме тази футболна управа, ще се случ…May 22 2018bgsport.net

Източник: livesport.bg

Коментари