Всички български клубове, без Лудогорец, които ще придобият право за участие в европейските клубни турнири тази година, ще имат еднакъв коефициент.
Причината се крие в новата регулация на УЕФА, която предвижда клубовете да участват в евротурнирите само на база своя клубен коефициент, без да се добавя част от държавния, както беше до момента.
Изключение се прави само при положение, че клубният коефициент е 20% по-малък от коефициента на съответната държава. В това изключение обаче попадат абсолютно всички български клубове с изключение на Лудогорец. Разградчани имат клубен коефициент 37,000, с който заемат 37-мо място в Европа към момента.Ето тази новина чакаха в Разград: Важен футболист за Херо ще остане поне още една година в ЛудогорецНападателят на Лудогорец Клаудиу Кешерю по всяка вероятност ще остане в отбора и през следващия сезо…Mar 1 2018bgsport.net

Най-висок клубен коефициент от последните 5 сезона, след Лудогорец, има Ботев, който е с 2,500, Берое е с 1,500, Левски е с 1,250. Според информацията за момента Литекс е с 0,750, а ЦСКА с 0,500. Черно море също е с клубен коефициент 0,500, а Дунав и Славия са с 0,250.
Държавният коефициент на България е 3,825. Именно това е ставката, с която останалите български клубове ще бъдат разпределени в урните при жребия.
Именно държавен коефициент, който бе натрупан от Лудогорец през последните сезони, ще даде възможност на другите български клубове да бъдат поставени в ранните етапи на Лига Европа или Шампионската лига.
Източник topsport.bgКирил Домусчиев стана рекламно лице: Босът на Лудогорец изчетка здраво собственика на Левски Спас РусевПредседателят на КРИБ и собственик на Лудогорец Кирил Домусчиев направи жест към колегата си от Левс…Feb 28 2018bgsport.net

Коментари