Венци Стефанов: Ела бе, Бербо, ела ми, аз и ти, мъж срещу мъж

6717
Славия Стефанов

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов е водещ анализатор на събитията ни в и около футбола от дълго време. Днес той коментира вчерашния масов протест пред базата на националите в Бояна.

„Това, което се случи вчера, беше срамно! Грозно! Недостойно! Знаете ли – отвратен съм. Да използваш деца, да хвърлиш деца на първа линия, да се криеш зад деца, това граничи с педофилията. Гнусно е! Тези деца спортисти ли ще стават или хулигани? Застанали отпред и ритат, хвърлят, трошат, беснеят. Къде са родителите на тези деца? Кой ще отговаря за това нещо? Кой?

И къде беше онова недоразумение, което иска да става президент на футболния съюз? По този начин ли ще става? А, той казал, че не толерира такива прояви на вандализъм и бил против ексцесиите. Така ли? А къде беше бе, момче? Къде беше да ги спреш? Нали ти си лицето на промяната? Нали ти си движещата сила? Защо не дойде на протеста от самото му начало? Защо не излезе да спреш тези деца? Скри се някъде и дойде накрая, а? Имаш ли нещо в панталоните? Съмнявам се. Видя се какво представляват.

Михайлов сега трябва да пише до всички възможни организации за това, което стана – от полицията до ФИФА. Дали ще го направи, не знам, той отговаря за действията си. Но ако има чест и достойнство, не може да остави нещата така. Трябва някой да отговаря за това, което се случи. Говоря за организаторите, за клубовете и за тези, които са си пратили децата там. Ама Бербатов пропуснал ексцесиите, иначе щяло да бъде различно. Защо те нямаше, Димитре? Пак питам.

Знаете ли какво, каня Димитър Бербатов да дойде пред сградата на БФС в понеделник. Целия ден ще съм в Бояна и ще го чакам! По което време иска, тогава да дойде. Има ми и телефона, ако има нещо да ми казва, но най-добре да дойде пред сградата в Бояна. Но го искам сам – да застанем мъж срещу мъж! Аз ще съм отпред, където вчера вилняха децата, да дойде Бербатов и пред мен да хвърли киви по входа. Хайде! Чакам те, Димитре! Ела. Повтарям – понеделник ще го чакам целия ден. И вие, медиите, елате. Нека всичко е пред камерите. Да дойде да протестира, но без децата и кюстендилците. Аз и той.

И Кюстендилеца ми има телефона, аз не се крия от никого! Той е един привърженик на ЦСКА, няма лошо в това, но един фен трябва да си подкрепя отбора. Кюстендилеца с мен не може да говори за футбол. Когато той извади пари и започне да дава заплати в даден клуб, тогава може такъв като него да говори с мен за футбол. Другото е несериозно. Кюстендилеца да ходи да мята киви и айран в Кюстендил.

Министърчето също има вина за това, което става. Той поощрява Бербатов и екипа му. Адвокат, който ми загуби едно дело, а после се оправдаваше с Мирчо от Вършец. Това е истината. Пак питам – кой ще понесе отговорност за това, което става? Забъркаха огромна каша! За кой сериозен човек с пари говоря, че е зад Бербатов ли? Е, помислете. Никак не е трудно да се сетите. Футболен човек, известно име. Близко е до акъла. Баба ми казваше, че трябва да имаш пипе. На който му сече пипето, ще се сети за кого говоря“, заяви Венцеслав Стефанов пред Спортал.

Коментари