Венци Стефанов: Ех, Чилибончето какъв парцал заши на самите срещу всички

1626
стефанов левски

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред „Спортал“ актуалните теми в българския футбол.

„Младежите се справят много добре, при мъжете обаче има какво да се желае. Виждате големите отбори вече на какво ниво са. Бях на мача в Москва и ми се стори, че Карагарен не знае колко уши има на главата. Чудно защо го държаха толкова време. Не разбирам защо в националния отбор има толкова футболисти от Локомотив (Пловдив), но карай. Чико само ръкомахаше по игрището и нищо, нула! КПД – никакво! Може да го вземат във военноморския флот, да ръкомаха със знаменцата от палубата. Навремето регулировчикът пред Народното събрание ръкомахаше по-малко от Чико.

Не мисля, че Христо Крушарски се е затичал да става президент на БФС. При всички случаи обаче ще се справи по-добре от Бербатов. Гледам на Бербатов изказванията – все говори за новото, новия, новите… Абе какво ново бе, момче?! Трябва яко бачкане! Някои хора от екипа му кога станаха калайджии, кога им почерняха задниците. Дипломите не работят, хората работят. Ако искат, да покажат диплома и от Светия синод. И за пари и фондове ми говорят. Аланкоолу, а ние, които 20 години след 1990 година, си давахме парите, от кои фондове сме взимали? Всички беше от добро сърце и от любов към спорта. Сезон след сезон. Ама как да го обясня на такива хора – акъл не можеш да им налееш в главите.

В българския футбол се говорят много неща, които не са истини. Продължавам да питам за какво играха петият, шестият, осмият, деветият и десетият в първенството. Някой да излезе и да ми каже! Само глупости се говорят! Срещам преди години в Австрия един гумаджия, българин. Аз съм Иво Гола, вика. Чакай, моето момче, ти ли казваше едно време, че си бил в багажник, питам го. Взе да се извинява, бил подведен, тогава такава била ситуацията… Ето за това говоря!

Помните в онези години Левски какъв поход правиха от Руски паметник към стадион „Славия“. Били „сами срещу всички“ – това винаги е било тяхна мантра. На Левски винаги някой или нещо му пречи. И какво – разходиха се до нашия стадион, Чилибончето им заши един парцал от 25 метра, довиждане и лека нощ! После Томето се направи на интересен и извади отбора на финала“, каза Стефанов.

Коментари