Венци Стефанов: Феновете на Левски свещени крави ли са?

862
левски божков

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов е учуден защо полицаите не са се намесили, позволявайки на феновете на Левски да чупят седалките на стадион „Славия“. При победата на „сините“ с 2:0 в „Овча купел“ феновете на гостите изпочупиха седалките в знак на протест срещу скъпите билети за двубоя.

„Без да влизам в конфликт с ръкoводството на Левски, смятам, че е крайно време да си решат проблемите с феновете си. Освен че нанасят щети на противниковите отбори, нанасят щети и на себе си“, каза Стефанов пред БТВ.

„Сега се опитваме да оправим сектора. Ремонтът ще ни струва около 50 хиляди лева, но това не е толкова важно. По-важното е, че преди мача искаха да има 120 полицаи, които да могат да контролират двете им фракции. По принцип нашите двубои се охраняват от частна фирма и досега не сме имали проблеми, включително и срещу ЦСКА като играхме“, обясни Стефанов.

„Заради двете им фракции платихме към 15 хиляди лева за охраната. И както се оказа в крайна сметка – чупят наред, а полицаите бездействат и ги гледат. С цялото ми уважение към полицията, но не знам защо не се намесиха“, коментира още босът на „белите“.

„Защо билетите бяха по 20 лева ли? Защото трябва да плащам 15-20 хиляди лева, за да ги охраняват. На другите ни мачове цените са нормални. Искам да попитам феновете на Левски свещени крави ли са, след като никой нищо не им прави. Принудени сме да плащаме безумни пари, за да ги охраняват, а те продължават да се бият помежду си и да трошат. През целия мач ме псуваха, не спряха да ме обиждат“, каза още Венци Стефанов.

Коментари