Венци Стефанов: Форматът на Първа лига е идиотски

1264
Венци Стефанов

Босът на Славия – Венцеслав Стефанов разкри повече подробности относно крутите мерки, които взе заради поредицата от слаби резултати на „белите“. За пореден път той обяви, че столичани не участват в уредени мачове. Чичо Венци не е доволен и от формата на първенството, окачествявайки го като „идиотски“. Ето какво сподели той пред колегите от Блиц.

„Какво ме накара да изгоня тримата футболисти? Клуб със 106-годишна история, оставям настрана нечистите помисли за тото и други неща. Те са плод на фантазиите на болни хора, но Славия 106 г. е запазила честотата на името си, не може сега някои хора без да знаят за какво става въпрос и какъв отбор е Славия, да допускаме да не дават това, което е необходимо за един такъв велик клуб“.

„Те са отстранени не специално заради този мач. Казах и след срещата, че съм готов всички футболисти да бъдат подложени на детектора на лъжата. Защото нашето верую – на хората, които даваме парите за Славия, е да даваме шанс на наши футболисти. Аз допуснах грешки, като вярвах, че в един момент, когато имахме доста контузени, смятах, че тези хора ще могат да помогнат, привличайки ги. Но те не заслужават тази чест – да защитават цветовете на Славия“.

„Не съм доволен от моментната форма на Стергиакис. Това не е този Антонис, който знам. Твърде много мениджъри и глупаци около него му пълнят главата с глупости. Той трябва да бъде на топниво, както миналата година“.

„Виждате какво се получава – 5-6 отбора не играят за нищо. Първите четири от шестицата играят за нещо, а другите не играят за нищо. Провеждат се мачове по никое време – петък, понеделник… от 14 часа, от 20 часа. Не знам това как помага на футбола. Бяха измислени идиотски промени. Тази формула е провал. Как може цял сезон да падаш и накрая с една победа да се спасиш. Трябва да мислим за футбола, и без това сме цъфнали и вързали“.

„Гледах ЦСКА и Левски. И двата отбора бяха разочарование просто. Очаквах нещо много повече. Имаше много закани, много пушилка и накрая нищо. Една седмица вие журналистите помпахте обществеността, че едва ли не този сблъсък ще бъде сблъсък на титани, а то се оказа един посредствен слаб мач“.

Коментари