ЖЕЛЕЗЕН! Венци Стефанов посочи гробокопача на българския футбол

658

Българският футбол умира, а гробът му е изровен от един човек – собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев. Тежкото обвинение отправи човекът, който е винаги готов да каже истината – босът на Славия Венцеслав Стефанов. „Нашият футбол има нужда от млади момчета, свежи, които да се налагат. Но за да стане това, се искат панталони и нюх. Един отбор, който налага само чужденци, може да е успешен проект, но е гробокопач на българския футбол. Аз не искам да броя парите на никого, никой никого не кара насила да налага млади играчи.

Но това е полезно за българския футбол. За малкото време, в което това правило беше активно, видяхте резултатите. Ето отборът на Ангел Стойков, който води 19-годишните национали, победи и Дания, и Португалия. Моята идея беше един до 21 години да играе 90 минути първата година, а сега двама до 21 години. Както Верея, Монтана, така и Лудогорец, Черно море и Славия, всички да играем по едни същи и правила. Няма никакъв проблем, като излезеш в Европа, ако искаш нека всички да бъдат чужденци. Но ние не искаме българският футбол да се развива явно, а нещо да мъждука. Бяхме във втора, трета, четвърта, сега в пета, ще отидем и в шеста урна при жребия за квалификациите“, предупреди Стефанов.

Той не пожали и министъра на спорта Красен Кралев, като го обвини, че фаворизира едни клубове за сметка на други.

„Да ми дадат 5-6 милиона лева и аз ще направя трибуна. Няма обяснение защо дават на едни. Всичко става под масата. Красен Кралев първо ми казваше, че Славия сме частно дружество, стадионът ни е общински. За Черно море обаче има, а за Славия – няма. Кралев беше от Варна, нали? А, извинявайте. Дано следващият министър ако е от София, обърне внимание на спорта. За какво общината в София отделя седем милиона лева? За шашки и кегелбан? Нямам нищо против петанката и стрелбата с лък, сигурно и те трябва да се развиват.
Стефанов заяви, че клубовете в България не са равнопоставени пред държавната власт.

„Нямам нищо против бизнес-проектите, но нека и на мене да ми дадат 9 милиона и аз ще направя каквото трябва. Аз не мога да разбера как някои общини, макар и бедни, като Монтана, намират варианти за три отбора. В София за масовия спорт вероятно се отделят около половин милион лева, а за Цар Футбол нито стотинка. Нямам нищо против петанката, но ние вместо да активизираме децата, те по цял ден чукат на компютрите, или по улиците“, отсече босът на „белите“.

Коментари