Вирусът удари Славия, деветима са с положителна проба

365
Стефанов

Деветима от Славия са дали положителна проба за коронавирус и са карантинирани, информира Спортал. Наред със заразените играчи, треньорът Александър Тарханов има проблеми и с контузени преди мача с Ботев (Пловдив) от Първа лига.

Към онзи момент масово тестовете в клуба бяха отрицателни – само двама души от треньорския щаб и бекът Венелин Филипов дадоха положителни проби.

Сега обаче ситуацията е далеч по-тревожна.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов потвърди неприятната новина.

„Да, имаме заразени. Много от футболистите ни дадоха положителни проби, общо деветима. Поставени са под карантина. Не знам дали ще има мач. Ако Ботев не се съгласят, трябва да играем. Не драматизирайте! Не искам да ви казвам имената на момчетата с положителни проби, защото ще ги изкарате по всички медии и ще ги пишем едва ли не, че са крадци. Няма нищо тревожно, добре са. Просто са с положителни проби. Утре пак ще ги тестват, може тогава да са с отрицателни, не се знае.

Имам чувството, че ако проверят всички отбори, ще излязат сигурно 200 човека с положителни тестове. Големият проблем обаче е другаде – даваме толкова много пари за тестове, през ден-два. Като искат да проверяват – РЗИ, министерството или който да е там, да поемат част от разходите. Аз се превърнах в основен спонсор на РЗИ, не на Славия! Това са непланирани разходи. Ако ще я карат по този начин, да спираме всичко тогава“, каза Стефанов пред Блиц.

Коментари