Венци Стефанов след 3:0 над Левски: Техните фенове защо не стояха по дърветата (ВИДЕО)

1657
стефанов левски

Отборът на Славия спечели поредното издание на най-старото столично дерби в Първа Лига. „Белите“ се поздравиха с минимален успех 1:0 над Левски в повторния дебют на своя нов старши-треньор Александър Тарханов.

Това бе трета победа за домакините срещу „сините“ в трите мача помежду им в рамките на 2020 година. Безапелационна бяла доминация – 3:0!

Битката в кв. „Овча купел“ се реши за 120 секунди в края на първата част. В 35-ата минута домакините организираха бърза контраатака, благодарение на която Калоян Кръстев реализира прекрасно попадение в мрежата на Михайлов. Малко след това левскарите останаха и с човек по-малко поради факта, че Живко Атанасов изпусна своите нерви и удари без топка бившия „син“ Атанас Кабов.

След дербито президентът на Славия Венцеслав Стефанов критикува остро феновете на Левски, които са счупили сериозен брой седалки на стадиона в кв. „Овча купел“:

„И двата отбора се бориха. Ние спечелихме, защото може би повече желаехме победата. С новия треньор се промени нагласата в отбора, промени се играта и виждате, че резултатите идват. Най-лошото нещо, което виждам, са безброй счупени седалки в другия сектор.

Такава вандалщина, не знам какво да кажа. И полицията трябва да вземе отношение спрямо тях. Феновете защо не стояха по дърветата? Ще чупят седалки на всеки стадион, на който отидат ли? Кои са те, че да казват? Всички трябва да се съобразяваме със „Те“?

Най-старите столични клубове, най-старите клубове изобщо в България. Винаги това дерби е било много оспорвано. От тук натам нещата ще се решават на футболния терен и с футболни аргументи и така трябва бъде. Аз съм доволен от съдийството, справедливо беше, въпреки че имаше отсъждания, които не ми бяха приятни.

Новият треньор внесе самочувствие, бързина, острота, а на вратата Георги Петков внесе сигурност и спокойствие в защитата. Тези мачове се печелят с дух. Колкото по-силен дух имаш, толкова по-голям е шансът ти за победа. Чужденците на единия отбор се брояха на пръсти, в другия отбор нямаше чужденци. Вие ще кажете, че и Тумбак е чужденец в България. Търсите под вола теле. Няма чужденци в Славия, има само българи. Треньорът е повече българин от много друго треньори. Само му звъннах и той тръгна за България, без да се пазари, без нищо“, завърши босът на Славия.

Коментари